Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πιέζει να εγκριθεί πακέτο εξοπλισμών 3 δισ. για το Κίεβο: «Ο Πούτιν δεν δίνει δεκάρα αν έχουμε εκλογές»

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πιέζει να εγκριθεί πακέτο εξοπλισμών 3 δισ. για το Κίεβο: «Ο Πούτιν δεν δίνει δεκάρα αν έχουμε εκλογές»

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα λάβουν χώρα την 23η Φεβρουαρίου στη Γερμανία

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πιέζει να εγκριθεί πακέτο εξοπλισμών 3 δισ. για το Κίεβο: «Ο Πούτιν δεν δίνει δεκάρα αν έχουμε εκλογές»
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε χθες Κυριακή να εγκριθεί άμεσα πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών αξίας 3 δισ. ευρώ ώστε να παραδοθεί από τη χώρα της στην Ουκρανία πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου στη Γερμανία.

Η κυρία Μπέρμποκ είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD πως ελπίζει ότι η επιτροπή προϋπολογισμού θα οριστικοποιήσει την έγκριση του μέσα σε αυτή την εβδομάδα. «Ο Ρώσος πρόεδρος δεν δίνει δεκάρα για το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία κι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές», πέταξε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αξίωσή της να εγκριθεί άμεσα το πακέτο εξοπλισμών αυτό έχει πυροδοτήσει σύγκρουση ανάμεσα στην υπουργό Μπέρμποκ, που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Ο κ. Σολτς αντέτεινε πως το πακέτο θα εγκριθεί μόνο εάν ανασταλεί το λεγόμενο φρένο χρέους, το οποίο προβλέπει αυστηρά όρια δανεισμού, ώστε να διευκολυνθεί η εξεύρεση χρηματοδότησης.

Όμως η κυρία Μπέρμποκ και οι Πράσινοι, όπως και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και η κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), επιχειρηματολογούν πως είναι εφικτή η χρηματοδότηση του πακέτου αυτού με την επίκληση απαραίτητων «έκτακτων δαπανών».

Ειδήσεις σήμερα:

22 πρότυπα δημόσια σχολεία σε εργατικές συνοικίες, δωρεά του ιδρύματος Ωνάση - Πώς θα μπαίνουν οι μαθητές

Ο Πάνος Καμμένος με το νέο λουκ φωτογραφήθηκε με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Με μια... σακούλα με δώρα απελευθέρωσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς τις τρεις πρώτες ομήρους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης