Η πρωθυπουργός της Δανίας είπε στον Τραμπ ότι η Γροιλανδία θα αποφασίσει για την ανεξαρτησία της
Η Μέτε Φρεντέρικσεν υπογράμμισε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η ασφάλεια στην Αρκτική
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν μίλησε τηλεφωνικά με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του διαμήνυσε ότι επαφίεται στην ίδια τη Γροιλανδία να αποφασίσει για την ανεξαρτησία της, δήλωσε η ίδια την Τετάρτη (15/1).
Ο Τραμπ, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο έλεγχος της Γροιλανδίας εκ μέρους των ΗΠΑ είναι «απόλυτη αναγκαιότητα» και δεν απέκλεισε τη χρήση στρατιωτικών ή οικονομικών μέτρων, όπως την επιβολή δασμών στη Δανία, για να επιτύχει τον στόχο του.
«Στη συζήτησή τους, η πρωθυπουργός παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου του γροιλανδικού κοινοβουλίου, του Μούτε Έγκεντε, ότι η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση» ανέφερε το γραφείο της Φρεντέρικσεν. «Η πρωθυπουργός τόνισε ότι εξαρτάται από την ίδια τη Γροιλανδία να λάβει αποφάσεις για την ανεξαρτησία της», πρόσθεσε.
Η Φρεντέρικσεν υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η ασφάλεια στην Αρκτική και ότι η Δανία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.