Νέα δίκη για τον «Κάρλος το Τσακάλι»

Νέα δίκη για τον «Κάρλος το Τσακάλι»

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Βενεζουελανού διαβόητου τρομοκράτη Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ, γνωστός ως «Κάρλος το Τσακάλι» ο οποίος δικάζεται στη Γαλλία κατηγορούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη χώρα...

Νέα δίκη για τον «Κάρλος το Τσακάλι»
Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Βενεζουελανού διαβόητου τρομοκράτη Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ, γνωστός ως «Κάρλος το Τσακάλι» ο οποίος δικάζεται στη Γαλλία κατηγορούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη χώρα το 1982 και 1983 και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν έντεκα άνθρωποι και περίπου 200 να τραυματιστούν.

Είμαι «επαγγελματίας επαναστάτης», απάντησε ο Βενεζουελανός κατηγορούμενος στον πρόεδρο του κακουργιοδικείου Ολιβιέ Λεράν, ο οποίος άρχισε την ακροαματική διαδικασία ρωτώντας τα στοιχεία ταυτότητας του κατηγορούμενου.

Κλείσιμο
Μία από τις βόμβες εξερράγη το Μάρτιο του 1982 στο χώρο αποσκευών ενός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Τουλούζη, με τις γαλλικές αρχές να πιστεύουν τότε πως η έκρηξη αποτελούσε μέσο πίεσης για την απελευθέρωση της Μαγκνταλένα Κοπ, πρώην μέλους της oργάνωσης «Φράξια-Κόκκινος Στρατός».

Ο ίδιος ο Ραμίρεζ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαβόητος τρομοκράτης εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Γαλλία για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1975 καθώς συνελήφθη το 1994 στο Σουδάν από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης