Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα «εξετάζει» νέα άνοδο των επιτοκίων
Η επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου
Η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίαςδήλωσε σήμερα ότι «εξετάζει» νέα άνοδο των επιτοκίων της τράπεζας, τα οποία εντούτοις βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο των 20 τελευταίων ετών, για να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό στη χώρα, ο οποίος αυξάνεται λόγω της έκρηξης των στρατιωτικών παραγγελιών για το ουκρανικό μέτωπο.
«Επισημάναμε ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει τη δυνατότητα μιας αύξησης των επιτοκίων» επειδή «ο πληθωρισμός (σ.σ.: γύρω στο 8,5%) δεν έχει ακόμα αρχίσει να μειώνεται», δήλωσε η Ελβίρα Ναμπιούλινα στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ που οργανώθηκε στη Μόσχα.
Η επόμενη συνεδίαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου και πολλοί παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ήδη μια αύξηση του βασικού επιτοκίου, το οποίο βρίσκεται από τα τέλη Οκτωβρίου στο 21%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2003.
Ιθύνοντες μεγάλων ρωσικών επιχειρήσεων έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους τις τελευταίες ημέρες για ένα τέτοιο σενάριο, υπογραμμίζοντας το ήδη υψηλό, όπως λένε, κόστος των δανείων και συνεπώς των επενδύσεων, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι αρχές προβλέπουν ήδη επιβράδυνση της δραστηριότητας το 2025.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.