Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, είχε ο πρόεδρος της Ουκρανίας «σχετικά με τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ, που συγκλήθηκε ως απάντηση στη χρήση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου από τη Ρωσία», όπως αναφέρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Συζητήσαμε την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα συστήματα που είναι ήδη διαθέσιμα στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Τόνισα επίσης τη σημασία της πλήρους εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, καθώς αυτές οι δεσμεύσεις είναι ζωτικής σημασίας για το ηθικό και την ανθεκτικότητα του λαού μας», προσέθεσε.
Τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι η πρόσφατη έγκριση για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας κατά ρωσικών στρατιωτικών θέσεων ήταν αποτελεσματική, αλλά η συνεχής πίεση στη Ρωσία παραμένει ζωτικής σημασίας.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.