Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλουν μια δεύτερη συστοιχία του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD για την προστασία της χώρας σε περίπτωση ιρανικής αντίδρασης έπειτα από την αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση αντιποίνων
Την πληροφορία μετέδωσε την Παρασκευή το ισραηλινό κανάλι 12.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει την προηγμένη συστοιχία αεράμυνας στο Ισραήλ. Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών θα μεταβεί στο Ισραήλ για τον χειρισμό της συστοιχίας.
Το THAAD θεωρείται συμπληρωματικό σύστημα του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, αλλά μπορεί να καλύψει μια μεγαλύτερη περιοχή. Μπορεί να πλήξει στόχους σε αποστάσεις που φτάνουν τα 150 με 200 χιλιόμετρα.
Κάθε πυροβολαρχία αποτελείται από έξι εκτοξευτές που τοποθετούνται σε φορτηγά, έχει 48 βλήματα προς χρήση και άλλο εξοπλισμό (ραντάρ ή κέντρα διοίκησης). Για τη λειτουργία της απαιτεί δύναμη 95 στρατιωτών.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.