Ράμα: Για την Αλβανία δεν υπάρχει άλλο μέλλον, εκτός από το μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Αλβανία, είπε ο Ράμα όταν ρωτήθηκε αν η χώρα του έχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που η ΕΕ καθυστερήσει ξανά ή περιπλέξει τη διαδικασία ένταξης
«Για την Αλβανίαδεν υπάρχει άλλο μέλλον, δεν υπάρχει άλλο μέρος και δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το μέλλον μας στην ΕΕ», σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δεύτερη διακυβερνητική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή είναι μία σημαντική ημέρα ιστορικής σημασίας για την Αλβανία και τον λαό της αλλά κατά τη γνώμη μου επίσης για την ΕΕ».
Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε πως ρωτήθηκε από δημοσιογράφους «αν η Αλβανία έχει σχέδιο Β σε περίπτωση που η ΕΕ καθυστερήσει ξανά ή περιπλέξει τη διαδικασία, όπως έκανε, ειλικρινά, στο παρελθόν. Και ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια ότι μερικές φορές η ΕΕ μπορεί να είναι άδικη και ήταν άδικη με τις υποψήφιες χώρες». «Εμείς οι Αλβανοί δεν μπορούμε να έχουμε σχέδιο Β όταν πρόκειται για ατομική ελευθερία, κράτος δικαίου και λειτουργική δημοκρατία», πρόσθεσε.
Ο Έντι Ράμα προχώρησε επίσης σε αναφορά στον πρόεδρο της Ρωσίας λέγοντας ότι «δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω να πω ότι ήταν με τη βοήθεια του Βλαντίμιρ Πούτιν που πήρε νέα ταχύτητα αυτή η διαδικασία μετά την επιθετικότητα στην Ουκρανία που λειτούργησε σαν κλήση αφύπνισης υπενθυμίζοντας στην Ευρώπη ότι η ψευδαίσθηση της αυτοεπάρκειας είναι απλώς αυτό, μία ψευδαίσθηση».
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.