Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στην Κίνα, όταν σχολικό έπεσε πάνω σε σε γονείς και παιδιά έξω από σχολείο με αποτέλεσμα 11 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 13 να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, νεκροί είναι έξι γονείς και πέντε μαθητές.
Από τους τραυματίες, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ για τους άλλους 12, η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθε
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3wg3u1aavyx)
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πλάι στην πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του σχολικού, ενώ πλησίαζε το σχολείο.
Μετά το τροχαίο, ο οδηγός συνελήφθη, ενώ οι έρευνες για τα αίτια συνεχίζονται.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.