Έκκληση της Κίνας για ενωτική πολιτική μετάβαση στη Λιβύη

Έκκληση της Κίνας για ενωτική πολιτική μετάβαση στη Λιβύη

Η Κίνα ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια "ενωτική πολιτική μετάβαση" και να διαφυλαχθεί η "εθνική ενότητα" στη Λιβύη μετά το θάνατο του ανατραπέντος ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Έκκληση της Κίνας για ενωτική πολιτική μετάβαση στη Λιβύη
Η Κίνα ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια "ενωτική πολιτική μετάβαση" και να διαφυλαχθεί η "εθνική ενότητα" στη Λιβύη μετά το θάνατο του έκπτωτου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Κλείσιμο
"Ελπίζουμε πως η Λιβύη θα μπορέσει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν μια διαδικασία ενωτικής πολιτικής μετάβασης, να διαφυλάξει την εθνική ενότητά της και να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν την κοινωνική σταθερότητα", δήλωσε η Τζιάνγκ Γιου, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

Το Πεκίνο, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στη Λιβύη στους σιδηροδρόμους, τους υδρογονάνθρακες και τις τηλεπικοινωνίες, συνέβαλλε για καιρό στη σταθερότητα του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είχε πραγματοποιήσει περίπου 50 μεγάλα έργα στη Λιβύη, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια (13,1 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης