Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στη Βρετανία έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, οκτώ άτομα με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Aintree και στο νοσοκομείο Southport and Formby, ενώ ο δράστης συνελήφθη.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Merseyside ανέφερε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Σάουθπορτ μετά από ένα σημαντικό περιστατικό σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου. Γύρω στις 11.50 π.μ., κληθήκαμε σε ένα ακίνητο στην οδό Hart Street έπειτα από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι. Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων και περισσότερες λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν είναι δυνατόν. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και κατέσχεσε ένα μαχαίρι. Έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα».
Για ένα φρικτό και βαθιά σοκαριστικό έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, προσθέτοντας ότι ενημερώνεται για την κατάσταση.
Horrendous and deeply shocking news emerging from Southport. My thoughts are with all those affected.
I would like to thank the police and emergency services for their swift response.
I am being kept updated as the situation develops.
«Μητέρες ούρλιαζαν καθώς το περιστατικό έμοιαζε με σκηνή από ταινία τρόμου»
Ένας ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που κάλεσαν την αστυνομία, δήλωσε ότι το περιστατικό στο Σάουθπορτ ήταν σαν «σκηνή από ταινία τρόμου».
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Sky News, ο Colin Parry, δήλωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με μαχαίρι. «Οι μητέρες ήρθαν εδώ και ούρλιαζαν. Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου» πρόσθεσε.
Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιβέτ Κούπερ, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχη» για το περιστατικό και πρόσθεσε: «Όλες μου οι σκέψεις είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.