Πούτιν: Οι στρατιωτικές ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων δεν συνιστούν κλιμάκωση

Πούτιν: Οι στρατιωτικές ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων δεν συνιστούν κλιμάκωση

Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ μετά τις διήμερες συνομιλίες με τον Λουκασένκο

putin-main
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πραγματοποιεί συστηματικά ασκήσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων και οι τελευταίες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν αποτελούν μία κλιμάκωση.

Ο Πούτιν είπε ότι η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι στις ασκήσεις συμμετείχε η Λευκορωσία, όπου η Ρωσία είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου στο Μινσκ μετά τις διήμερες συνομιλίες με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους τομείς της βιομηχανίας και της τεχνολογίας ενόψει των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά των οικονομιών τους , ανακοίνωσαν νωρίτερα οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Κλείσιμο
Οι δύο ηγέτες έκαναν δηλώσεις μετά τις διήμερες συνομιλίες που είχαν στην πρώτευουσα της Λευκορωσίας Μίνσκ.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να αναβιώσουν, αλλά η Ρωσία θα διαπραγματευθεί μόνο με νόμιμους ηγέτες στο Κίεβο

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία ότι οι συνομιλίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν «τις σημερινές πραγματικότητες επί του εδάφους».

Η Ρωσία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα διεξάγει φέτος προεδρικές εκλογές λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος διανύει τον τρίτο χρόνο του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Στη φυλακή η προϊσταμένη της ΔΟΥ και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβιαστών

Γαλάζιες σημαίες 2024: Η λίστα με τις 625 πιο καθαρές παραλίες - Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα

Euroleague: Επεισόδια έξω από την Uber Arena, Τούρκοι επιτέθηκαν σε οπαδούς του Παναθηναϊκού - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης