Εθελοντές, κτηνίατροι και διασώστες κατάφεραν να σώσουν ένα άλογο που είχε εγκλωβιστεί επί δύο ημέρες στη στέγη ενός κτιρίου, σε μια κωμόπολη της νότιας Βραζιλίας που έχει κατακλυστεί από τα νερά των πλημμυρών.
Το άλογο, πάνω στην επικλινή στέγη ενός αγροτόσπιτου, εντοπίστηκε την Τετάρτη από το ελικόπτερο ενός τηλεοπτικού δικτύου στα περίχωρα του Κανόας, μιας πόλης στα βόρεια του Πόρτο Αλέγκρε, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Ο δήμαρχος του Κανόας Ζόρζε ντα Σίλβα έκανε έκκληση στις Αρχές να σώσουν το ζώο, για να μην πέσει από τη στέγη.
Δείτε βίντεο:
Εθελοντές που συγκεντρώθηκαν για να το βοηθήσουν είπαν ότι το άλογο περιπλανιόταν επί τέσσερις ημέρες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Με τη βοήθεια κτηνίατρων τους στρατού, οι διασώστες κατάφεραν να το απομακρύνουν και να το επιβιβάσουν σε ένα φουσκωτό για να το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.
Από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ έχουν χάσει τη ζωή τους 107 άνθρωποι και άλλοι 136 αγνοούνται σε πόλεις όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Άλλοι 164.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Υπάρχουν κάποια νέα «spots» που δεν γίνονται γνωστά επειδή είναι trendy, αλλά επειδή απλώς λειτουργούν σωστά. Χωρίς θόρυβο και περιττή προβολή. Το Καφέ «ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.