Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το Ισραήλ κατηγορώντας τη Χαμάς για τη στάση της στις διαπραγματεύσεις

blinken_netanyahu1
Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης και επαναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη Ράφα», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκφράζει την αντίθεσή της στη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Ράφα, από τη στιγμή που δεν παρουσιάζεται ένα επαρκές σχέδιο για την προστασία των πολιτών στην πόλη.

Το αμερικανικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο Μπλίνκεν στάθηκε στη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη συνομιλία που είχε ο Νετανιάχου με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις αρχές του μήνα - αλλά προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει περισσότερα στο θέμα αυτό.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου διεμήνυσε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε στον Μπλίνκεν ότι, αν η Χαμάς συνεχίσει να απαιτεί τον τερματισμό του πολέμου, ο στρατός θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα και θα υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας .

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στο Τελ Αβίβ με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαμάς για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους. Ο Χέρτζογκ τόνισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Γάζας είναι «ο μόνος λόγος που αυτό δεν έχει επιτευχθεί».

«Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δικαιολογίες. Η ώρα είναι τώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατηγόρησε επίσης τη Χαμάς για τα δεινά των αμάχων της Γάζας: «Πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους στη Γάζα που υποφέρουν σε αυτή την ανταλλαγή πυρών που προκαλεί η Χαμάς και έτσι επικεντρωνόμαστε στο να τους αποκτήσουμε τη βοήθεια που χρειάζονται:την τροφή, τα φάρμακα, το νερό, το καταφύγιο».


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ντέμι Μουρ προετοιμάζεται για το αντίο στον Μπρους Γουίλις

Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια - Αστυνομική έφοδος στο Κολούμπια για να διαλυθεί κατάληψη


«Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου»: Ραγίζει καρδιές ο Ιρακινός πατέρας που έχασε την 7χρονη κορούλα του στη Μάγχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης