Γαλλία: Έπεσε στο έδαφος η φτερωτή του εμβληματικού μύλου του καμπαρέ Moulin Rouge - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Έπεσε στο έδαφος η φτερωτή του εμβληματικού μύλου του καμπαρέ Moulin Rouge - Δείτε βίντεο

Το περίεργο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα - Δεν υπήρξαν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

moulin-rouge-xr
Κατέρρευσε σήμερα τα ξημερώματα η φτερωτή του ανεμόμυλου του πιο διάσημου καμπαρέ στον κόσμο, του Moulin Rouge, με τους Παριζιάνους και τις γαλλικές αρχές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το περίεργο περιστατικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων.

«Ο κόκκινος ανεμόμυλος που αποτελεί ορόσημο του φημισμένου καμπαρέ, έμεινε χωρίς κάποια από τα φτερά του που έπεσαν στο έδαφος», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro επισημαίνοντας ότι η κατάρρευση της φτερωτής έγινε τα σήμερα τα ξημερώματα, περίπου στις 2 με 3 το πρωί, ώρα Γαλλίας.

Ένας δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού TF1 ανέβασε ένα βίντεο στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) απεικονίζοντας τα φτερά του φημισμένου γαλλικού καμπαρέ να κείτονται στο έδαφος.


Κλείσιμο



Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Παρισιού έσπευσε να επισημάνει ότι τα αίτια της κατάρρευσης δεν είναι ακόμη γνωστά κι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος περαιτέρω ζημιών.



«Ευτυχώς, το συμβάν έγινε μετά το κλείσιμο του Moulin Rouge», είπε ένας εργαζόμενος στο νυχτερινό μαγαζί σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Κάθε εβδομάδα, οι τεχνικές ομάδες του καμπαρέ ελέγχουν τον μηχανισμό του ανεμόμυλου και δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα... Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο ατύχημα από τότε που το διάσημο καμπαρέ άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 6 Οκτωβρίου του 1889», πρόσθεσε ο υπάλληλος διατηρώντας την ανωνυμία του.

Η τελευταία μεγάλη ζημιά στο κτίριο ήταν μια πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων το 1915 αναγκάζοντας την διεύθυνση του καμπαρέ να βάλει λουκέτο επί εννέα χρόνια.




Σημειώνεται ότι το Moulin Rouge που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μονμάρτρης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις τρελές παριζιάνικες νύχτες μαζί με το Lido και τις χορεύτριες του κανκάν. Καθημερινά, μπροστά στο κτίριο βγάζουν φωτογραφίες χιλιάδες επισκέπτες.

Οι αρχές των Παρισίων σχεδιάζουν μία φαντασμαγορική εκδήλωση για την 135η επέτειό του στις 6 Οκτωβρίου, σχολιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ευθεία βολή και όποιον πάρει ο Χάρος» - Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε drone στον Κόλπο του Άντεν

Συμπληρώθηκε η τετράδα των μονομάχων του Survivor, συστήθηκαν ξανά Σταυρούλα και Κατερίνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης