Κίνα: «Πνίγονται» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις οι νότιες περιφέρειες - Τρεις νεκροί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κίνα: «Πνίγονται» από τις ισχυρές βροχοπτώσεις οι νότιες περιφέρειες - Τρεις νεκροί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φαινόμενα που «βλέπουμε μόνο μία φορά ανά αιώνα» είναι αυτά που πλήττουν τις τελευταίερς μέρες τη νότια Κίνα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

kina_plimmira2
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έντεκα αγνοούνται μετά από καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Κίνα, ανέφεραν τη Δευτέρα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ισχυρές βροχοπτώσεις «έπνιξαν» τις τελευταίες ημέρες στην αχανή νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, φουσκώνοντας τα ποτάμια και αυξάνοντας τους φόβους για σοβαρές πλημμύρες που, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν φαινόμενα που «βλέπουμε μόνο μία φορά ανά αιώνα».


Κλείσιμο
China raises emergency level for flooding in Guangdong (English subtitles)



«Ως αυτή τη στιγμή τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), επικαλούμενο τον οργανισμό που επιβλέπει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 11 ανθρώπων. Περισσότεροι από 53.000 άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί σε ολόκληρη την επαρχία, πρόσθεσε.



Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, με τις μετεωρολογικές αρχές να προβλέπουν «καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στην Γκουανγκντόνγκ», μια παραθαλάσσια έκταση που συνορεύει με μεγάλες πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σενζέν.

kina_plimmira


Οι γειτονικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της Φουτζιάν, της Γκουιζού και της Γκουανγκσί, θα επηρεαστούν επίσης από «βραχυπρόθεσμες έντονες βροχοπτώσεις», δήλωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ ζουν περίπου 127 εκατομμύρια άνθρωποι.

kina_plimmira1


Στην πόλη Τζιανγκουάν, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετοί παγιδεύτηκαν σε κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση την Κυριακή, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το CCTV μετέδωσε την Κυριακή ότι πλημμύρες ύψους 5,8 μέτρων πάνω από το όριο προειδοποίησης θα χτυπήσουν σε παραπόταμους του ποταμού Περλ το πρωί της Δευτέρας.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ισραηλινός έφεδρος κλωτσάει παλαιστινιακή σημαία, όμως ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά

Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν στον Ωρωπό - Η αστυνομία ψάχνει το μαχαίρι της επίθεσης

Αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor ο Αλέξης Παππάς, ζήτησε και βγήκε στον τάκο ο Περπατάρης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης