Βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εξοργίζει του Παλαιστίνιους: Είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας, λέει ο Αμπάς

Βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εξοργίζει του Παλαιστίνιους: Είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας, λέει ο Αμπάς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αποκτήσουν την ιδιότητα του πλήρους μέλους του διεθνούς οργανισμού - Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια αδικία, αναφέρει το Πεκίνο

abas
Η Παλαιστινιακή Αρχή θα επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά το βέτο της Ουάσινγκτον στο αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε συνέντευξη με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος είπε πως η Παλαιστίνη βρίσκεται στην αρχή μιας νέας και απαιτητικής φάσης, με πολλές επιλογές μπροστά της, λέγοντας πως η ηγεσία των Παλαιστινίων θα επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ υπό το φως της ακλόνητης στήριξής τους για το Ισραήλ στον πόλεμό του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης είπε πως η παλαιστινιακή ηγεσία "θα αναπτύξει μια νέα στρατηγική για να προστατεύσει τις παλαιστινιακές εθνικές αποφάσεις ανεξάρτητα και να ακολουθήσει μια παλαιστινιακή ατζέντα αντί ένα αμερικανικό όραμα ή περιφερειακές ατζέντες". Τόνισε πως η Παλαιστίνη "δεν θα παραμείνει όμηρος πολιτικών που έχουν αποδείξει ότι απέτυχαν και έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο"

Ο Μαχμούντ Αμπάς είπε ακόμη: "Η παλαιστινιακή ηγεσία θα επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των συμφερόντων του λαού μας, την υπόθεσή μας και τα δικαιώματά μας".

Κλείσιμο
Διευκρίνισε πως οι εχθρικές θέσεις που έχει λάβει η τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ "έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου οργή στον παλαιστινιακό λαό και στους πληθυσμούς της περιοχής ωθώντας πιθανόν την περιοχή σε μεγαλύτερη αστάθεια, χάος και τρομοκρατία".

Προειδοποίησε πως η συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, σε συνδυασμό με τη σφοδρή επίθεση στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA που έχει σκοπό τη λιμοκτονία των Παλαιστινίων, μπορεί να οδηγήσει την περιοχή στο χείλος της καταστροφής.

Κίνα: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια αδικία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα πως οι προσπάθειες να γίνει δεκτό ένα παλαιστινιακό κράτος στα Ηνωμένα Έθνη είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη αδικία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Παπούας Νέας Γουινέας στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν ουσιαστικά τον ΟΗΕ προχθές, Πέμπτη, να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, προβάλλοντας βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αποκτήσουν την ιδιότητα του πλήρους μέλους του διεθνούς οργανισμού.

"Μια γρήγορη εισδοχή της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη είναι μια κίνηση για να διορθωθεί μια παρατεταμένη ιστορική αδικία", δήλωσε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το Xinhua.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης