Δεν θα έβαζα την οικογένειά μου σε Boeing 787, λέει μηχανικός της εταιρείας

Δεν θα έβαζα την οικογένειά μου σε Boeing 787, λέει μηχανικός της εταιρείας

Σε συνέντευξή του έκανε λόγο για κατασκευαστικά και δομικά σφάλματα στα αεροσκάφη του τύπου - Απορρίπτει τους ισχυρισμούς η εταιρεία

boeing_787
Ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας θα βρεθεί μηχανικός της Boeing ο οποίος έχει εκφράσει την ανησυχία του πως τα αεροπλάνα της εταιρείας θα μπορούσαν να διαλυθούν στον αέρα.

Ο μηχανικός Σαμ Σάλεχπουρ, όπως αναφέρει το BBC, είπε ότι εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα 787 Dreamliner, τις οποίες η Boeing απέρριψε.

Σε συνέντευξη στο NBC News εξέφρασε τον φόβο του ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε απλώς «να πέσει στο έδαφος», εκτός αν αντιμετωπίζονταν τα κατασκευαστικά προβλήματα. Αναφέρθηκε ακόμη σε κενά μεταξύ εξαρτημάτων που προέκυψαν κατά τη συναρμολόγηση του αεροπλάνου.

Σε ερώτημα αν θα έβαζε την οικογένειά του σε ένα από τα 787, ο Σέλαφουρ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, δεν θα το έκανα».

Η εταιρεία βρίσκεται υπό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές έπειτα από μια σειρά περιστατικών ασφαλείας, με βασικότερο αυτό με την πόρτα που άνοιξε στη διάρκεια πτήσης τον Ιανουάριο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ερευνά τους ισχυρισμούς του Σάλεχπουρ, τους οποίους δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα οι New York Times.

Από την πλευρά της, η Boeing αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του μηχανικού. «Οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς. Τα ζητήματα που θίγονται έχουν υποβληθεί σε αυστηρή μηχανική εξέταση υπό την εποπτεία της FAA».

Εξήγησε ακόμη η εταιρεία ότι το 99% των κενών είναι σύμφωνα με το πρότυπο και ότι οι δοκιμές έδειξαν «μηδενική κόπωση».



Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers - Σαρώνουν τα social, στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πληροφορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης