Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι ο 44χρονος προσπάθησε να μεγαλώσει το παιδί του με μια διατροφή στην οποία όσοι την ακολουθούν μένουν χωρίς νερό και φαγητό για αρκετό διάστημα και αντίθεται «τρέφονται με ήλιο»

rosos
Σε οχτώ χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 44χρονος Ρώσος blogger, Maxim Lyutyi, για την πρόκληση του θανάτου από πείνα του νεογέννητου γιου του καθώς απαιτούσε το μωρό να τρέφεται με ήλιο αντί για τροφή και γάλα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Κόσμος, όπως ήταν το όνομα που είχε δώσει στο βρέφος ο 44χρονος και η 34χρονη σύντροφός του Oxana Mironova, άφησε την τελευταία του πνοή από πνευμονία και αποστέωση σε ηλικία ενός μηνός.

They decided to feed their baby with sunlight only | Positive


Ο 44χρονος φέρεται να έριχνε κρύο νερό στο μωρό για να το σκληραγωγήσει και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mash «το βρέφος δεν μπορούσε να αντέξει την κακοποίηση με αποτέλεσμα να αποκτήσει αναπνευστικά και άλλα προβλήματα. Αλλά ακόμα και τότε δεν το πήγαν σε γιατρό».

Στο δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση ο 44χρονος αποδέχθηκε την ενοχή του μολονότι αρχικά επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στην σύντροφό του, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση.

rosos2


«Παραδέχομαι την ενοχή μου. Αν γνώριζα ότι ο γιος μου είχε γεννηθεί πρόωρα και ότι η μητέρα του είχε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της, τότε με τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας του παιδιού θα είχα επικοινωνήσει με νοσοκομείο παρά τις πεποιθήσεις της μητέρας» υποστήριξε ο 44χρονος.

Κλείσιμο
Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι ο 44χρονος προσπάθησε να μεγαλώσει το παιδί του με μια διατροφή στην οποία όσοι την ακολουθούν μένουν χωρίς νερό και φαγητό για αρκετό διάστημα και αντίθεται «τρέφονται με ήλιο».

Ο ίδιος, πάντως, επέμεινε να δείχνει την σύντροφό του και μητέρα του παιδιού την οποία περιέγραψε ως φανατική της διατροφής ωμών τροφίμων. «Ήθελε να πειραματιστεί με το παιδί, να το ταΐζει με ήλιο και στη συνέχεια να διαφημίσει σε άλλους τον τρόπο αυτό» δήλωσε πηγή για τον 44χρονο.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών - Οι Παριζιάνοι 4-1 την Μπαρτσελόνα, οι Γερμανοί 4-2 την Ατλέτικο - Δείτε γκολ

Το δίλλημα του Τζέιμς μετά το ναυάγιο του πατέρα του και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor - Δείτε βίντεο

Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε ένας Σταυρός από λάδι, είπε ο Κασσελάκης και αποκάλυψε τι... προφήτευσε γι' αυτόν ο Άγιος Τσαλίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης