ΗΠΑ: Το Ιράν δεν είναι η στρατιωτική δύναμη που ισχυρίζονται ότι είναι, καμιά ζημιά στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Το Ιράν δεν είναι η στρατιωτική δύναμη που ισχυρίζονται ότι είναι, καμιά ζημιά στο Ισραήλ

Η ικανότητα αποτροπής εκτεταμένων ζημιών είναι απόδειξη της «στρατιωτικής ανωτερότητας» του Ισραήλ, τόνισε ο Κίρμπι - Δενε πιδιώκουμε πόλεμο μετά την επίθεση του Ιράν, σημείωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος

biden_sumboulio_asfaleias
Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτίμησαν ότι «δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές στο ίδιο το Ισραήλ» μετά την αναχαίτιση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκτίμηση την Κυριακή, λέγοντας ότι από τις εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, μόνο λίγοι διείσδυσαν στο Ισραήλ, προκαλώντας μικρές ζημιές στην υποδομή της αεροπορικής βάσης Νεβατίμ κοντά στον διάδρομο προσγείωσης και σε δρόμο στην περιοχή Ερμόν.

Το Νεβατίμ παρέμεινε πλήρως λειτουργικό και τα αεροπλάνα συνέχισαν την απογείωση και την προσγείωση για να εκπληρώσουν τις αποστολές τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό στην τηλεφωνική του επικοινωνία την Κυριακή ότι θα πρέπει να θεωρήσει το Σάββατο νικηφόρο επειδή οι επιθέσεις του Ιράν ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς και έδειξαν την ανώτερη στρατιωτική ικανότητα του Ισραήλ, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε την Κυριακή ότι η ικανότητα αποτροπής εκτεταμένων ζημιών είναι απόδειξη της «στρατιωτικής ανωτερότητας» του Ισραήλ και απόδειξη ότι το Ιράν δεν είναι η «στρατιωτική δύναμη που ισχυρίζονται ότι είναι».

«Αυτή ήταν μια απίστευτη επιτυχία, αποδεικνύοντας πραγματικά τη στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ και εξίσου κριτικά, τη διπλωματική του ανωτερότητα, ότι έχουν φίλους στην περιοχή, ότι έχουν σε όλο τον κόσμο που είναι πρόθυμοι να τους βοηθήσουν», είπε ο Κίρμπι.

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει πόλεμο μετά την επίθεση του Ιράν και «απαιτείται ισορροπία σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ και συμπλήρωσε «Τα εξετάζουμε όλα. Ενεργούμε ψύχραιμα και διαυγή. Πιστεύω ότι λειτουργούμε με πολύ συγκεντρωμένο τρόπο και πολύ υπεύθυνο τρόπο και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ανάλογη απόφαση που θα διασφαλίσει ότι θα προστατεύσουμε και θα υπερασπιστούμε τον λαό του Ισραήλ».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καταδικάζουμε τις ιρανικές επιθέσεις

Υπέρ των αντιποίνων το Ισραήλ μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου - «Δεν έχουμε τελειώσει» ξεκαθαρίζουν

«Βασιλιάς» Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο - Νίκησε με 2-0 (6-1, 6-4) τον Ρουντ στον τελικό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης