Ισπανία: Νερό με το δελτίο λόγω ξηρασίας σε θέρετρο που λατρεύουν σελέμπριτι και ολιγάρχες

Ισπανία: Νερό με το δελτίο λόγω ξηρασίας σε θέρετρο που λατρεύουν σελέμπριτι και ολιγάρχες

Μια εικόνα από το μέλλον από το Σοτογκράντε της Ισπανίας όπου οι τουρίστες και οι πολυτελείς κατοικίες σπαταλούν αλόγιστα νερό

sotogrande-arthrou
Τριτοκοσμικές καταστάσεις είχαν να αντιμετωπίσουν οι σελέμπριτι και πολλοί ολιγάρχες που έχουν βίλες στο Σοτογκράντε της Ισπανίας λόγω της διακοπής νερού στην οποία οποία προχώρησαν οι αρχές.

Οι κάτοικοι στο υπερπολυτελές θέρετρο στην Κόστα ντελ Σολ έμαθαν μόλις την προηγούμενη ημέρα για τη διακοπή, γράφει η Daily Mail, οπότε χρειάστηκε να γεμίσουν μερικούς κουβάδες για τις τουαλέτες τους και να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό.

Μέλη βασιλικών οικογενειών, Ρώσοι ολιγάρχες, διασημότητες και ποδοσφαιριστές είναι από αυτούς που προτιμούν το Σοτογκράντε όπου μια βίλα κοστίζει μέχρι και 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Λιονέλ Μέσι κατέχει μάλιστα και πολυτελές ξενοδοχείο 45 δωματίων στο Σοτογκράντε.

Οι βίλες και τα πέντε γήπεδα γκολφ της περιοχής χρειάζονται πολύ νερό που το στερούνται οι κάτοικοι από άλλες χρήσεις, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ξηρασία εδώ και χρόνια.

Μεγάλοι ένοχοι για τη σπατάλη νερού είναι οι τουρίστες που ξοδεύουν διπλάσιο νερό από τους κατοίκους.

Κλείσιμο
Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στους 2.500 κατοίκους του Σοτογκράντε φέτος περιλαμβάνουν την απαγόρευση του ποτίσματος των κήπων, του καθαρισμού των δρόμων και των οδών, των διακοσμητικών σιντριβανιών και του πλυσίματος των αυτοκινήτων. Φυσικά, δεν επιτρέπεται το γέμισμα της πισίνας με νερό.

Όσοι μένουν στην περιοχή, γράφει η Daily Mail, κυρίως όμως οι ξένοι, παραπονιούνται ότι από το 2013 υπάρχει ξηρασία στην Ισπανία, αλλά ούτε οι εθνικές, ούτε οι περιφερειακές και οι τοπικές αρχές έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι Αρχές διακόπτουν την παροχή νερού χωρίς να λένε στους κατοίκους πότε θα επιστρέψει. Κάποιες φορές μάλιστα αυτό κρατά για ημέρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε στα 76 του ο πρώην ποδοσφαιριστής Ο. Τζ. Σίμπσον

Βιετνάμ: Σε θάνατο καταδικάστηκε η δισεκατομμυριούχος Τρουργκ Μάι Λάιν - Η απάτη των 44 δισ. δολαρίων

Καραϊβάζ: «Κόβουν» στο 50% τη σύνταξη χηρείας της συζύγου του τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης