Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό έγκριση νομοσχέδιο για τη στρατολόγηση των κατάδικων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό έγκριση νομοσχέδιο για τη στρατολόγηση των κατάδικων

Σε πρώτη ανάγνωση εγκρίθηκε άλλο ένα νομοσχέδιο που προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες στρατολόγησης

Ukranian_army_2
Το ενδεχόμενο Ουκρανοί κατάδικοι να μπορούν να υπηρετούν στον στρατό ήρθε ένα βήμα πιο κοντά σήμερα καθώς οι βουλευτές ενέκριναν σε πρώτη ανάγνωση ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί να βοηθήσει τον ανεφοδιασμό και την εναλλαγή στρατευμάτων που έχουν εξαντληθεί έπειτα από δύο χρόνια πολέμου με τη Ρωσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως οι κρατούμενοι που κατατάσσονται στον στρατό θα πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να λάβουν χάρη.

Όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, έμφυλη βία, δολοφονία ή εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας δεν θα επιτραπεί να υπηρετήσουν στον στρατό, ανέφερε ο βουλευτής Ολέκσιι Χοντσαρένκο στην εφαρμογή Telegram.

Ξεχωριστό νομοσχέδιο που προβλέπει μεγάλα πρόστιμα για τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες στρατολόγησης επίσης εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση.

Κλείσιμο
Δεν είναι σαφές πόσοι επιπλέον άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν μέλη των ενόπλων δυνάμεων αν τα βήματα αυτά καταστούν νόμος.

Ο νόμος για την στρατολόγηση καταδίκων είναι πιθανό να υποστεί αλλαγές πριν από την τελική ανάγνωση, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος διαφθοράς, δήλωσε ο βουλευτής Γιάροσλαβ Ζελεζνιάκ. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την τελευταία ανάγνωση μετά τη συζήτησή του περαιτέρω σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τα στρατεύματα του Κιέβου πολεμούν απέναντι στον καλύτερα εξοπλισμένο ρωσικό στρατό, με τεράστιο δυναμικό στρατολόγησης, μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Βουλή της Ουκρανίας άρχισε επίσης να εξετάσει σε τελική ανάγνωση ένα πολύπλοκο νομοσχέδιο που τροποποιεί τη διαδικασία στρατολόγησης έπειτα από μήνες επικρίσεων και συζητήσεων -- η ψηφοφορία για αυτό αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη.

Αναμένεται να διευρύνει την ικανότητα του Κιέβου να στρατολογεί νέους στρατιώτες εν μέσω σημαντικά λιγότερων εθελοντών μαχητών και πολυάριθμων περιπτώσεων λιποταξίας καθώς ο πόλεμος δεν λέει να τελειώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Το λάδι σέρνει την ακρίβεια στα τρόφιμα με αύξηση 67% σε ένα χρόνο

New York Post: Η Μελάνια το μυστικό... όπλο του Τραμπ για την εκστρατεία του - Πώς μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει τους αναποφάσιστους

Κομισιόν: Στη Δαδιά η μεγαλύτερη μεμονωμένη πυρκαγιά στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1980
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης