Αποζημίωση στην Alaska Airlines από τη Boeing μετά το περιστατικό με την πόρτα που αποκολλήθηκε

Αποζημίωση στην Alaska Airlines από τη Boeing μετά το περιστατικό με την πόρτα που αποκολλήθηκε

Η αεροπορική εταιρεία εισέπραξε 160 εκατ. σε μετρητά και αναμένει μάλιστα και πρόσθετη καταβολή χρημάτων

boeing_737
Η Boeing κατέβαλε στην Alaska Airlines περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την καθήλωση των αεροσκαφών της μετά το περιστατικό με την αποκόλληση μιας πόρτας κατά τη διάρκεια της πτήσης τον Ιανουάριο.

Η Alaska Airlines σε έγγραφα που κατέθεσε στις ρυθμιστικές αρχές δήλωσε ότι οι λειτουργίες και τα οικονομικά της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 επηρεάστηκαν σημαντικά από την έκρηξη.

«Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος της πτήσης 1282 και της καθήλωσης των Boeing 737-9 MAX, χάσαμε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως διαφυγόντα έσοδα, δαπάνες λόγω μη τακτικών λειτουργιών και δαπάνες για την αποκατάσταση του στόλου μας σε λειτουργική λειτουργία. Λάβαμε μια αρχική αποζημίωση από την Boeing για την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών, περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά», διευκρινίζει.

Η αεροπορική, όπως αναφέρει το Axios, αναμένει πρόσθετη αποζημίωση από την Boeing για τις απώλειες, αν και οι λεπτομέρειες αυτών των πληρωμών είναι προς το παρόν εμπιστευτικές.

Κλείσιμο
Το αεροσκάφος ήταν ένα 737 MAX, ίδιου τύπου με τα αεροσκάφη που είχαν συντριβεί το 2018 και το 2019 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι.

Δεν είναι σαφές αν η Boeing αποζημίωσε και άλλες αεροπορικές εταιρείες για τις απώλειες που υπέστησαν από την αναγκαστική καθήλωση των αεροσκαφών 737 MAX 9 μετά το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα αεροσκάφη του τύπου στις ΗΠΑ καθηλώθηκαν για τουλάχιστον δυόμισι εβδομάδες μέχρι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να τους δώσει και πάλι άδεια πτήσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες -και μεταξύ τους και η Alaska -δήλωσαν ότι οι επιθεωρήσεις τους αποκάλυψαν ζητήματα ποιοτικού ελέγχου με τα αεροσκάφη, όπως βίδες που ήταν χαλαρωμένες. Κατηγόρησαν επίσης την Boeing για ζημία στη φήμη που υπέστησαν.



Ειδήσεις σήμερα:

Στραγγάλισε την έγκυο ερωμένη του στη Σουηδία επειδή ντρεπόταν να πει στη μουσουλμάνα μάνα του ότι είναι λευκή

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά - «Χτυπούσε» σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και είχε αρπάξει πάνω από €230.000


«Μας είπε ότι ο πρώην της την ενοχλεί αλλά δεν το προσδιόρισε» - Η κατάθεση της υποδιοικήτριας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης