Φωτιά μετά από έκρηξη σε κτίριο στην Κωνσταντινούπολη - 29 νεκροί και ένας τραυματίας

Φωτιά μετά από έκρηξη σε κτίριο στην Κωνσταντινούπολη - 29 νεκροί και ένας τραυματίας

Φέρεται να προκλήθηκε από εργασίες ανακαίνισης - Έξι συλλήψεις

istanbul-ekrhksh-arthrou
Φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ένας να τραυματιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι η πυρκαγιά πιστεύεται ότι προκλήθηκε από εργασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου με την ονομασία Masquerade, που βρίσκεται στο ισόγειο του 16ώροφου κτιρίου, το οποίο ήταν κλειστό για το Ραμαζάνι, καθώς ανακαινιζόταν. Μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά στο νυχτερινό κέντρο. Καθώς η φωτιά «φούντωνε», το κλαμπ και το κτίριο γέμισαν καπνό. Εκείνη τη στιγμή, όσοι βρίσκονταν στο κλαμπ και στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

O υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν την προανάκριση. Για το περιστατικό έχουν ήδη συλληφθεί έξι άτομα: οι δύο συνέταιροι της επιχείρησης, δύο διευθυντές της, ο λογιστής και ο εργολάβος.

Κλείσιμο
Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και ενημερώθηκε για το περιστατικό. Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Η κατάθεση του φίλου της 28χρονης - «Πετάχτηκε με άλμα πάνω της, αιφνιδιάστηκα, δεν πρόλαβα να αντιδράσω»

Εκλογές ΗΠΑ: Ο «δικός» μας Πόλσον πάει για υπουργός Οικονομικών του Τραμπ

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Παρέμβαση εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών στο ΑΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης