Μακελειό στη Μόσχα: Οι τρομοκράτες έπεσαν με το αυτοκίνητο πάνω σε μια τετραμελή οικογένεια έξω από το Crocus

Μακελειό στη Μόσχα: Οι τρομοκράτες έπεσαν με το αυτοκίνητο πάνω σε μια τετραμελή οικογένεια έξω από το Crocus

Στους 139 οι νεκροί από το μακελειό, 93 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται - Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιες Αρχές στον Πούτιν

makeleio_mosxa_xr
Στους 139 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα στον συναυλιακό χώρο Crocus, στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο επικεφαλής της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν στον Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα.

«Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η τρομοκρατική επίθεση ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη και προετοιμασμένη. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 139 άνθρωποι», ανέφερε ο Μπαστρίκιν, προσθέτοντας πως «οι 137 πέθαναν στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης και δύο πέθαναν σε νοσηλευτικά ιδρύματα. 40 άνθρωποι πέθαναν από τραύματα πυροβολισμών, δύο από συνδυασμό τραυμάτων από πυροβολισμούς και μαχαιριές. Ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, 45 άνθρωποι πέθαναν από την έκθεση στην πυρκαγιά».

crocus_russia


Παράλληλα, ο Μπαστρίκιν μίλησε και για τη διαφυγή των τρομοκρατών από τον χώρο του μακελειού, λέγοντας πως «κατά την έξοδο από το πάρκινγκ με το αυτοκίνητό τους, οι εγκληματίες χτύπησαν με μεγάλη ταχύτητα πεζούς: μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά. Τα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».



Όταν συνελήφθησαν οι τρομοκράτες, βρέθηκαν δύο τουφέκια καλάσνικοφ AK-74, περισσότερα από 500 φυσίγγια, 28 γεμιστήρες με φυσίγγια και φιάλες με υπολείμματα βενζίνης, πρόσθεσε ο Μπαστρίκιν κατά την αναφορά του στον Πούτιν.

Από εκεί και πέρα, συνολικά 52 άτομα που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ άλλα 93 παραμένουν σε νοσηλεία, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως» - Τι λέει στο ΘΕΜΑ ο καθηγητής που παρουσίασε την έρευνα για τη διαλειμματική νηστεία

Βίντεο: Οι Ρώσοι τίμησαν ως ήρωες τους 15χρονους Ισλάμ και Αρτιόμ - Έσωσαν δεκάδες κατά την επίθεση στη Μόσχα


Δεν φοβόταν να πεθάνει για την πατρίδα, λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου του Phantom, Μάριου Τουρούτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης