Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Το Ισραήλ θα στείλει στρατό στη Ράφα με ή χωρίς την αμερικανική στήριξη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Το Ισραήλ θα στείλει στρατό στη Ράφα με ή χωρίς την αμερικανική στήριξη

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος να νικηθεί η Χαμάς είναι να προχωρήσει ο στρατός στη Ράφα – Πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τη Ράφα

blinken_netaniaxou
Την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να στείλει στρατό για χερσαία έφοδο στη Ράφα εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.

Η Ράφα είναι πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, και ότι το Ισραήλ θα το πράξει αυτό με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι ανακοίνωσε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, που βρίσκεται στο Ισραήλ ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς χωρίς να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός στη Ράφα.

«Και του είπα ότι ελπίζω ότι θα το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί - θα το κάνουμε μόνοι μας», τόνισε.

Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση γης από παλαιστινιακό έδαφος μετά τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο το 1993, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση κατά του εποικισμού Peace Now.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μου ζητούσε να βοηθήσω να μην χωρίσει με τον Μάνο» κατέθεσε ο πατέρας του Δασκαλάκη

Φούρνοι: Σπουδαία ευρήματα στον βυθό της θάλασσας - Όσα ανέσυραν δύτες από ναυάγιο, δείτε φωτογραφίες

Θόδωρος Κατσαδράμης: Πέθανε ο ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης