Εκλογές στη Ρωσία: Ανακοίνωσαν τα επίσημα αποτελέσματα - Νικητής ο Πούτιν με ποσοστό 87,28%

Εκλογές στη Ρωσία: Ανακοίνωσαν τα επίσημα αποτελέσματα - Νικητής ο Πούτιν με ποσοστό 87,28%

H συμμετοχή έφθασε το 77,49% στην ψηφοφορία αυτή, η οποία διεξήχθη από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου

putin
Η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επισημοποιώντας τη σαρωτική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας ιστορική» αυτή την ψηφοφορία χωρίς αντίπαλο και αρνούμενη οποιαδήποτε νοθεία.

Ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, έλαβε το 87,28 των ψήφων, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμμετοχή έφθασε το 77,49% στην ψηφοφορία αυτή, η οποία διεξήχθη από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου. «Πρόκειται για ιστορικές εκλογές», υποστήριξε η Παμφίλοβα, εκτιμώντας ότι κάθε ψηφοφόρος που έριξε την ψήφο του «συνεισέφερε στην ενίσχυση της Ρωσίας».

Η ίδια έπλεξε επίσης το εγκώμιο μιας «πολύ καθαρής» και «πολύ υπεύθυνης» προεκλογικής εκστρατείας, διαβεβαιώνοντας ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν έλαβε παρά μόνο «459 προσφυγές συνολικά για παραβιάσεις». «Είναι αμελητέες», εκτιμά η Παμφίλοβα.

Στις εκλογές αυτές, ο Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις υποψηφίους που δεν ήταν αντίθετοι ούτε στην επίθεση στην Ουκρανία ούτε στην καταστολή που εξαφάνισε την αντιπολίτευση και κορυφώθηκε με το θάνατο στη φυλακή, στα μέσα Φεβρουαρίου, του μαύρου πρόβατου του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι. Ο μόνος αντιπολιτευόμενος που επιχείρησε να είναι υποψήφιος, ο Μπόρις Ναντέζντιν, είδε την υποψηφιότητά του να απορρίπτεται.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, ο Πούτιν απευθύνθηκε σήμερα στο έθνος, με βίντεο που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση. «Οι εκλογές έδειξαν ότι η σημερινή Ρωσία είναι μια μεγάλη ενωμένη οικογένεια», υποστήριξε. «Ακολουθούμε μαζί την ιστορική οδό που έχουμε επιλέξει. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, για τις δυνάμεις μας και για το μέλλον μας», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

20ετής κάθειρξη στους γονείς που άφησαν την κόρη τους να λιώσει σε καναπέ - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο ιατροδικαστής

Οργισμένη διάψευση από Γεωργιάδη για φωτογραφία του που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: Κάποιοι ξοδεύουν χρήματα για να διαδώσουν την τοξικότητα

Πώς σώθηκε με το εκτινασσόμενο κάθισμα ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης