Το Πεκίνο κατηγορεί ορισμένες χώρες ότι δυσφημούν το νέο νόμο του Χονγκ Κονγκ για την ασφάλεια

Το Πεκίνο κατηγορεί ορισμένες χώρες ότι δυσφημούν το νέο νόμο του Χονγκ Κονγκ για την ασφάλεια

O νόμος προβλέπει ποινή ισόβιας κάθειρξης για αδικήματα όπως η προδοσία και η εξέγερση

hong_kong_china
Η Κίνα επέκρινε σήμερα τη στάση «ορισμένων χωρών», οι οποίες «δυσφημούν» το νέο νόμο του Χονγκ Κονγκ για την εθνική ασφάλεια, ο οποίος προβλέπει ποινή ισόβιας κάθειρξης για αδικήματα, όπως η προδοσία και η εξέγερση.

«Η Κίνα εκφράζει τη ζωηρή δυσαρέσκειά της και την κατηγορηματική αντίθεσή της σε ορισμένες χώρες και οργανισμούς που δυσφημούν το νόμο του Χονγκ Κονγκ για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Λιν Τζιάν.

Το τοπικό κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, ενός κινεζικού ημιαυτόνομου εδάφους, ψήφισε ομόφωνα χθες, Τρίτη, ένα νέο νόμο για την εθνική ασφάλεια, ο οποίος προκαλεί ανησυχία στη Δύση.

Το κείμενο, που υιοθετήθηκε από το Νομοθετικό Συμβούλιο, έρχεται να συμπληρώσει το νόμο για την εθνική ασφάλεια που επιβλήθηκε το 2020 από το Πεκίνο μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις της προηγούμενης χρονιάς υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Κλείσιμο
Ο νέος νόμος απαριθμεί κατηγορίες παραβάσεων επιπλέον αυτών που τιμωρούνται από το νόμο του 2020: την προδοσία, την εξέγερση, την κατασκοπεία και την κλοπή κρατικών απορρήτων, το σαμποτάζ που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, την προτροπή σε στάση και την «ξένη ανάμιξη».

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και οι επιχειρηματικοί κύκλοι και οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου εκφράζουν ανησυχίες για ένα νόμο, ο οποίος θα περιορίσει έτι περαιτέρω τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ.

«Η ασφάλεια είναι μια προϋπόθεση για την ανάπτυξη και το κράτος δικαίου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευημερίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λιν Τζιάν.

«Κάθε επίθεση και δυσφήμηση του νόμου για την εθνική ασφάλεια είναι (...) αναπόφευκτα καταδικασμένες να αποτύχουν», διαβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που αστυνομικοί ξυπνούν ζευγάρι μεθυσμένων Αμερικανών στην παραλία και τα παιδιά τους είναι... άφαντα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νεκρό βρέφος στην Πάτρα

Ομοσπονδιακό εφετείο πάγωσε την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου μεταναστευτικού νόμου του Τέξας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης