Ινδονησία: Τίγρεις της Σουμάτρας επιτίθενται σε χωρικούς, δύο νεκροί - Κυνήγι των αρχών να τις αιχμαλωτίσουν

Ινδονησία: Τίγρεις της Σουμάτρας επιτίθενται σε χωρικούς, δύο νεκροί - Κυνήγι των αρχών να τις αιχμαλωτίσουν

Τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση από τίγρεις τις τελευταίες εβδομάδες την ώρα που δούλευαν σε χωράφι μέσα σε εθνικό πάρκο της Ινδονησίας

tiger_sumatra1
Κυνήγι τίγρεων εξαπολύθηκε στην Σουμάτρα της Ινδονησίας ύστερα από επιθέσεις κατά χωρικών, δύο από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους από το αιλουροειδές αυτό που απειλείται με εξαφάνιση, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση από τίγρεις τις τελευταίες εβδομάδες την ώρα που δούλευαν σε χωράφι μέσα σε εθνικό πάρκο στην επαρχία Λαμπούνγκ στο μεγάλο νησί της Ινδονησίας.



«Πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο μία τίγρη που τρομοκρατεί τους χωρικούς», δήλωσε ο Σουγκένγκ Χάρι Κινάριο Άντι, δασοφύλακας του εθνικού πάρκου Μπουκίτ Μπαριζάν.

Οι επιθέσεις έγιναν ανάμεσα στα τέλη Φεβρουαρίου και στις 11 Μαρτίου, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανδρών ηλικίας 28 και 47 ετών, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους, διευκρίνισε.

Η τίγρη της Σουμάτρας βρίσκεται στο στόχαστρο λαθροκυνηγών και θεωρείται από την Εθνική Ένωση για την Προστασία της Φύσης ότι απειλείται σε κρίσιμο βαθμό με εξαφάνιση, καθώς λιγότερες από 400 τίγρεις του είδους εξακολουθούν να ζουν ελεύθερες στη φύση.



Τα ζώα αυτά έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με την αύξηση της ανθρώπινης παρουσίας και την εξαφάνιση του φυσικού τους οικοτόπου λόγω της αποψίλωσης των δασών.

Κλείσιμο
Το κυνήγι των μεγάλων θηλαστικών εξαπολύθηκε από δεκαμελή ομάδα, που απαρτίζεται από κτηνίατρο και δασοφύλακες, ενώ τίποτα δεν προεξοφλεί ότι όλες οι επιθέσεις έγιναν από το ίδιο ζώο.

«Θα αρχίσουμε τις μετακινήσεις σήμερα, θα φτιάξουμε παγίδα και θα χαρτογραφήσουμε τη διαδρομή την οποία θα μπορούσε να ακολουθεί η τίγρη», είπε στο AFP ο κτηνίατρος Ντίτο, ο οποίος δήλωσε μόνο αυτό το όνομα. «Ελπίζουμε ότι οι χωρικοί θα μπορούν να μείνουν εκτός της περιοχής από την οποία περνά συνήθως η τίγρη για να μην υπάρξουν άλλα θύματα», πρόσθεσε.

Μετά την τελευταία επίθεση τη Δευτέρα, κατά την οποία τίγρη τραυμάτισε αγρότη, εκατοντάδες οργισμένοι χωρικοί συγκεντρώθηκαν σε διαμαρτυρία και πυρπόλησαν το κεντρικό γραφείο της δασοφυλακής μέσα στο εθνικό πάρκο, αξιώνοντας να αιχμαλωτιστούν τα ζώα.


Ειδήσεις σήμερα:

Η σύζυγος του Κώστα Χαρδαβέλλα αποκάλυψε: Έχει χάσει τη φωνή του, έχει βυθιστεί στη σιωπή

Το Scorpios Music Bar είναι το απόλυτο viral του ελληνικού TikTok - Οι διάσημοι που το μιμούνται


Μπάιντεν και Τραμπ ξεκινούν τη μακρά προεκλογική τους εκστρατεία - «Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης» νιώθουν ψηφοφόροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης