Ρωσία: Η FSB ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε μέλη του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα

Ρωσία: Η FSB ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε μέλη του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα

Σύμφωνα με την FSB, πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους σκόπευε να πυροβολήσει Εβραίους – Οι εντάσεις μεταξύ μουσουλμανικής και εβραϊκής κοινότητας έχουν αναζωπυρωθεί από τον Οκτώβριο

fsb
Μέλη που ανήκουν σε πυρήνα του ISIS και που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας υποστηρίζει ότι εξουδετέρωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα μέλη του πυρήνα, με έδρα την Καλούγκα, νοτιοδυτικά της Μόσχας, σχεδίαζαν να πυροβολήσει Εβραίους πιστούς σε μια συναγωγή της πρωτεύουσας.

Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ κατά την προσπάθεια της σύλληψης τους και «εξουδετερώθηκαν από ανταποδοτικά πυρά», ανέφερε η FSB, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Η FSB δεν ανέφερε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση. Είπε ότι οι μαχητές ήταν μέλη του αφγανικού παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν ανέφερε την υπηκοότητά τους.

Οι ρωσικές αρχές ανακοινώνουν συχνά την αποτροπή προγραμματισμένων επιθέσεων από ύποπτες ισλαμιστικές ομάδες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η FSB δήλωσε ότι σκότωσε έξι ύποπτους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη νότια περιοχή της Ινγκουσετίας, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Οι εντάσεις μεταξύ της μουσουλμανικής και της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας έχουν αναζωπυρωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Λιοσίων: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια καταδίωξη - Οι πυροβολισμοί και οι επικίνδυνοι ελιγμοί

Κέιτ Μίντλετον: «Είναι στα καλύτερα χέρια, θα επιστρέψει» - Ο θείος της Μίντλετον μίλησε στο Big Brother για την πριγκίπισσα

Υεμένη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του πλοίου που χτύπησαν οι Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης