Οι αυστηροί κανόνες μιας κρουαζιέρας γυμνιστών και τι μπορεί να συμβεί αν τους παραβείς

Οι αυστηροί κανόνες μιας κρουαζιέρας γυμνιστών και τι μπορεί να συμβεί αν τους παραβείς

Τι ισχύει για τα φετιχιστικά εσώρουχα, το ανάρμοστο φλερτ, τη λήψη βίντεο και τους... κανόνες υγιεινής

Cruise_nude
Οι κρουαζιέρες που διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο Bare Necessities, το οποίο έχει την έδρα του στο Τέξας, προσφέρουν σε πολλούς γυμνιστές κάθε χρόνο την ελευθερία να είναι ο εαυτός τους στις διακοπές τους, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα με αδαμιαία περιβολή.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επιβάτες «θα μπορούν να απολαύσουν μια υπέροχη εμπειρία, χωρίς άγχος και χωρίς ρούχα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η εταιρεία.

Οι «γυμνές κρουαζιέρες»  βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας ενός 67χρονου που απάντησε με ειλικρίνεια πολλές απορίες στο Reddit σχετικά με το τι συμβαίνει σε αυτά τα ταξίδια και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι συμμετέχοντες. Με αφορμή τις εκμυστηρεύσεις του συγκεκριμένου επιβάτη, η Daily Mail εντόπισε και δημοσιεύει τον ακριβή κατάλογο των αυστηρών κανόνων που εφαρμόζονται στις κρουαζιέρες Bare Necessities, προκειμένου να διασφαλιστεί η άνεση και η ασφάλεια όλων των επιβατών.

Ο πρώτος από τους βασικούς «κανόνες ευπρέπειας» αναφέρει ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να είναι ντυμένοι «σε όλους τους δημόσιους χώρους του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των μπαλκονιών», όταν το κρουαζιεροπλοίο βρίσκεται σε λιμάνι ή όταν το επιβιβάζονται σε αυτό στελέχη του Λιμενικού. Ο ρουχισμός μπορεί να αφαιρεθεί μόνο κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από τον καπετάνιο ή μέλος του πληρώματος.

Ο δεύτερος κανόνας αφορά την εμφάνιση των επιβατών την ώρα του φαγητού. Ανάλογα με το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο, οι κανόνες σχετικά με την ένδυση και τα διάφορα εστιατόρια διαφέρουν. Για παράδειγμα, για μία από τις εκδρομές του Norwegian Pearl, το Bare Necessities λέει στους επιβάτες ότι επιτρέπεται ο γυμνισμός  στον μπουφέ στην πισίνα, αλλά «τα ρούχα είναι απαραίτητα για όλα τα γεύματα στις τραπεζαρίες». Και όχι, τα μπουρνούζια δεν είναι αποδεκτά ως ρουχισμός, ούτε και τα εσώρουχα.

Ο τρίτος κανόνας αφορά στα φετιχιστικά σύνολα, τα σέξι εσώρουχα και τα υπερβολικά πολλά κοσμήματα γεννητικών οργάνων, που δεν επιτρέπονται καθ' όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας στους δημόσιους χώρους του πλοίου.

Ο τέταρτος κανόνας απευθύνεται κυρίως σε όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κρουαζιέρα γυμνιστών και τους προειδοποιεί ότι, όταν είναι γυμνοί ή φορούν μικροσκοπικά εσώρουχα ή μαγιό, πρέπει να βάζουν πάντα ένα κομμάτι ύφασμα στις επιφάνειες του πλοίου πριν καθίσουν σε αυτές.

Ο επόμενος κανόνας είναι ευνόητος και αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των επιβατών: Απαγορεύεται λοιπόν η φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση οποιουδήποτε ατόμου στο πλοίο χωρίς τη «ρητή συγκατάθεσή» του, ανεξάρτητα από το αν είναι ντυμένο ή γυμνό.

Υπάρχουν επίσης ζώνες στο πλοίο όπου απαγορεύεται γενικά η λήψη φωτογραφιών, όπως π.χ. γύρω από τις πισίνες και τις αίθουσες χορού, και οι παραβάτες αυτού του κανονισμού κινδυνεύουν να κατασχεθεί η συσκευή τους.

Κλείσιμο
Η Bare Necessities τονίζει στις διαφημίσεις της ότι τα ταξίδια της δεν έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα και ο κύριος στόχος τους είναι να δείξουν ότι ο γυμνισμός είναι κάτι φυσικό και όμορφο.

Γι' αυτό εξάλλου υπάρχει και ο έκτος κανόνας της, που προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι, στους δημόσιους χώρους, απαγορεύονται αυστηρά τα χάδια ή τα ανάρμοστα αγγίγματα στο σώμα τους ή το σώμα άλλων προσώπων, η απροκάλυπτη σεξουαλική δραστηριότητα ή οι... ανήθικες προτάσεις σε άλλους επιβάτες.

Τέλος, το ταξιδιωτικό γραφείο προειδοποιεί ότι «η επικίνδυνη ή αγενής συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση» και ότι οι επιβάτες πρέπει να συμμορφώνονται με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ σχετικά με την κατοχή ή τη χρήση παράνομων ουσιών.

Εάν κάποιος επιβάτης δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες ευπρέπειας, η εταιρεία προειδοποιεί ότι έχει το δικαίωμα να τον εκδιώξει από την κρουαζιέρα χωρίς επιστροφή χρημάτων και χωρίς να καλύψει οικονομικά την επιστροφή του από το λιμάνι αποβίβασης στο σπίτι του. 


Ειδήσεις σήμερα:

Viral βίντεο: Οδηγός στη Θεσσαλονίκη στόλισε με αποκριάτικα το λεωφορείο του

Blame game και «εκκαθάριση» στον ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της έρευνας για την εταιρία Κασσελάκη

Με κοψίδια και χορούς καλημέρισε το κοινό η Σταματίνα Τσιμτσιλή λόγω Τσικνοπέμπτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης