Βρετανία: Από την περιουσία των £500.000 άφησε μόλις £50 στο καθένα από τα εγγόνια του επειδή τον παραμελούσαν

Βρετανία: Από την περιουσία των £500.000 άφησε μόλις £50 στο καθένα από τα εγγόνια του επειδή τον παραμελούσαν

Δικαστής έκρινε λογική την απόφαση - Ξέσπασε ενδοοικογενειακή διαμάχη

bretania
Καθοδηγούμενος από την πικρία του, παππούς στη Βρετανία αποφάσισε να τιμωρήσει και... μετά θάνατον τα εγγόνια του. Από την περιουσία του, που έφτανε το μισό εκατ. λίρες, άφησε μόλις 50 λίρες στο καθένα από τα εγγόνια του. 

Ο πρώην στρατιώτης Φρέντερικ Ουόρντ Σνερ έφυγε από τη ζωή το 2020 και άφησε όλη του την περιουσία σε δύο από τα τρία παιδιά του. Ο τρίτος, όμως, γιος του είχε πεθάνει, με την περιουσία του 91χρονου να μην μοιράζεται τελικά στα παιδιά του γιου του, παρά μόνο 50 λίρες στο καθένα. 

Ο 91χρονος είχε εκμυστηρευτεί, δε, στους νομικούς του εκπροσώπους ότι ήταν απογοητευμένος επειδή δεν τον είχαν επισκεφθεί τα εγγόνια του εκλιπόντος γιου του, ενώ ο ηλικιωμένος είχε διακομιστεί τρεις φορές στο νοσοκομείο με πνευμονική πάθηση.

Αφού έμαθαν ότι τις είχε σχεδόν αποκληρώσει, οι πέντε αδελφές κατέθεσαν αγωγή, ισχυριζόμενες ότι δικαιούντο το ένα τρίτο του μεριδίου που κανονικά θα μεταβιβαζόταν στον πατέρα τους, εάν ζούσε. 

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε ότι η διαθήκη ήταν απολύτως λογική, δεδομένου ότι τα εγγόνια είχαν πολύ περιορισμένη επαφή με τον παππού τους στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

«Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι όταν το παιδί έχει αποβιώσει πριν από τον πατέρα, θα πρέπει το μερίδιο να πάι στους απογόνους του πρώτου. Ωστόσο, η απόφαση να μην το πράξει ο Φρέντερικ και να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομίας στα επιζώντα τέκνα του δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει λογική» δήλωσε ειδικότερα.

Οι αδελφές ισχυρίστηκαν ότι η διαθήκη του 2018 ήταν άκυρη και ότι οι θείοι στους οποίους μεταβιβάστηκε η κληρονομιά είχαν επηρεάσει αρνητικά τον παππού τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Ταϊλάνδη: Πιλότος έγινε... μαιευτήρας εν πτήσει και βοήθησε μια επιβάτιδα να γεννήσει

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που θώπευσε ανήλικη με νοητική υστέρηση - Τη φίλησα σαν την κόρη μου, είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης