Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε το σημερινό μακελειό στη Γάζα που, σύμφωνα με τη Χαμάς, στοίχισε τη ζωή σε περίπου 100 ανθρώπους κατά τη διάρκεια διανομής επισιτιστικής βοήθειας.
Ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ διευκρίνισε πως «δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη». Ωστόσο, τόνισε πως «είτε σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, είτε ποδοπατήθηκαν από πλήθος, είτε παρασύρθηκαν από φορτηγά», πρόκειται για επεισόδια που συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με αυτήν τη σύγκρουση. Συμπλήρωσε πως δεν υπήρχε παρουσία του ΟΗΕ κατά τη διανομή αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Στεφάν Ντουζαρίκ τόνισε πως «οι απελπισμένοι άμαχοι στη Γάζα χρειάζονται επείγουσα βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον πολιορκημένο βορρά όπου τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καταφέρει να παραδώσουν (ανθρωπιστική) βοήθεια εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα».
Υπογράμμισε επίσης πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει εκ νέου έκκληση για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.