Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Δυτική Όχθη

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Δυτική Όχθη

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «ένας τρομοκράτης που έφθασε στο πρατήριο καυσίμων του Ελί άνοιξε πυρ, πριν εξουδετερωθεί»

west_bank
Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη από πυρά σε επίθεση κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ελί, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «ένας τρομοκράτης που έφθασε στο πρατήριο καυσίμων του Ελί άνοιξε πυρ, πριν εξουδετερωθεί».

Διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο των δύο ανδρών, ενός ηλικίας περίπου 40 ετών και ενός άλλου ηλικίας περίπου 20 ετών", ανακοίνωσε η Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το αντίστοιχο στο Ισραήλ του Ερυθρού Σταυρού. Το πρατήριο καυσίμων κοντά στον Ελί είχε ήδη αποτελέσει σημείο παλαιστινιακής επίθεσης τον Ιούνιο του 2023 στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες.

Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίθεσης κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίν, που βρίσκεται μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Νεκράς Θάλασσας, στην κατεχόμενη Δυτικής Όχθη.

Τρεις Παλαιστίνιοι είχαν ανοίξει πυρ με αυτόματο όπλο σε οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί από μποτιλιάρισμα κοντά σε αυτόν τον πολύ μεγάλο εβραϊκό οικισμό, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας οκτώ άλλους.

Κλείσιμο
Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η Δυτική Όχθη είναι το πεδίο επιθέσεων Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών και σχεδόν καθημερινών εφόδων του στρατού, οι οποίες συχνά είναι αιματηρές σε αυτό το κατεχόμενο από το 1967 έδαφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, οι ισραηλινές δυνάμεις και οι έποικοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Η επίθεση του ισραηλινού στρατού εν είδει αντιποίνων στη Γάζα μετρά περισσότερους από 30.000 νεκρούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οι πράξεις βίας των εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ το 2023, ανακοίνωσε πρόσφατα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Γες Ντιν. Ο ΟΗΕ κατέγραψε επίσης 1.225 επιθέσεις από εποίκους εναντίον Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.




Ειδήσεις σήμερα:

Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα - Στη φυλακή μαζί με τη σύζυγό του


Εξάρχεια: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα - Δείτε βίντεο

Ακρίβεια: Μειώσεις από 14% έως 17% σε επτά κατηγορίες προϊόντων δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης