Ο Τραμπ κατατρόπωσε τη Χέιλι στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν

Ο Τραμπ κατατρόπωσε τη Χέιλι στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν

Νίκη και του Μπάιντεν στην αμερικανική πολιτεία παρά την ψήφο διαμαρτυρίας για τη Γάζα

trump_arxeio_n
Συνεχίζεται ο θρίαμβος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές, καθώς και στο Μίσιγκαν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικράτησε χθες με μεγάλη διαφορά έναντι της βασικής αντιπάλου του, Νίκι Χέιλι.

Με βάση τα αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά την Χέιλι με ποσοστό 68% (η Χέιλι έλαβε μόλις 26%).

Ο Τραμπ καυχιέται για τις νίκες του σε κάθε ευκαιρία, παρουσιάζεται ως υποψήφιος και απαιτεί εμμέσως πλην σαφώς από τη Νίκι Χέιλι να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με την ίδια όμως να δηλώνει ότι θα συνεχίζει να να αγωνίζεται.

Το μεγάλο ερώτημα για τους πολιτικούς αναλυτές είναι εάν, σε περίπτωση που αποσυρθεί από την κούρσα η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ο Τραμπ θα καταφέρει να ενώσει τους ψηφοφόρους, σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο n-tv.

Εξεγερμένοι συντηρητικοί

Υπάρχουν σίγουρα ομάδες μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που έχουν... χορτάσει τον Τραμπ. Υπάρχουν δηλαδή οι Αμερικανοί που έχουν υιοθετήσει το μότο «Ποτέ Τραμπ», απορρίπτοντάς τον ως ηγετική προσωπικότητα του κόμματος.

Αυτοί οι ψηφοφόροι τείνουν προς το παρόν να ψηφίζουν υπέρ της Χέιλι, να μένουν στο σπίτι κατά την διεξαγωγή προκριματικών ή ακόμη και να επιλέγουν κάτι άλλο.


Εκνευρισμός στον Λευκό Οίκο ο οποίος στηρίζει ξεκάθαρα το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, στο «στρατόπεδο» του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν επικρατεί αισιοδοξία αλλά και έντονη ανησυχία καθώς πολλοί ψηφοφόροι εξέφρασαν χθες στην κάλπη την δυσφορία τους για την στήριξη του Λευκού Οίκου στο Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το CNN, o Tζο Μπάιντεν επικράτησε στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών που πραγματοποιήθηκαν στο Μίσιγκαν. Την ίδια ώρα, όμως, ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων τον «τιμώρησε» ρίχνοντας «λευκό» στην κάλπη αφού προσφέρει τη βοήθεια του στο καθεστώς Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 58.000 ψηφοφόροι επέλεξαν τη «μη δεσμευτική» ψήφο, αντίστοιχο του λευκού.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Edison Research, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο των 10 χιλιάδων που ήλπιζαν οι διοργανωτές διαμαρτυρίας.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι ανησυχητικό για τον Δημοκρατικό πρόεδρο διότι, πριν από τέσσερα χρόνια, κέρδισε στο Μίσιγκαν τον Τραμπ με μικρή διαφορά.

Στο Μίσιγκαν, μια εκλογική περιφέρεια με μεγάλο μουσουλμανικό και αραβικό πληθυσμό, αρκετοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι επέλεξαν την «μη δεσμευτική» ψήφο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Μπάιντεν στη Γάζα, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Πολλοί στην αραβοαμερικανική κοινότητα του Μίσιγκαν που υποστήριξαν τον Μπάιντεν το 202ο δεν συμφωνούν με την απόφαση του Δημοκρατικού προέδρου, όπως και ορισμένοι που ανήκουν στην προοδευτική πτέρυγα του κόμματος, για την υποστήριξή του στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

«Το κίνημά μας βγήκε νικηφόρο απόψε και ξεπέρασε μαζικά τις προσδοκίες μας. Δεκάδες χιλιάδες Δημοκρατικοί του Μίσιγκαν, πολλοί από τους οποίους ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν το 2020, δεν έχουν δεσμευτεί για την επανεκλογή του λόγω του πολέμου στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκστρατεία «Listen to Michigan,» που προέτρεψε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη «μη δεσμευτική» ψήφο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να μας παρασύρει ακόμη περισσότερο στο παρελθόν καθώς επιδιώκει την εκδίκηση και αντίποινα», είπε από την πλευρά του ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς όμως να αναφερθεί στην ψήφο διαμαρτυρίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Ντίνα που επέζησε συγκλονίζει: Το πρώτο που σκέφτηκα είναι πώς θα ζήσει μετά από αυτό η μητέρα μου

Σοκαριστικό βίντεο: Πατέρας ανακοινώνει μέσω θυροτηλεφώνου στη σύζυγό του ότι σκότωσε τον γιο τους

Βίντεο: Η Μπιάνκα Σενσόρι βγήκε για βόλτα σε μαγαζί στο Παρίσι και «ξέχασε» να φορέσει σουτιέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης