Ρωσία: Απορρίφθηκε προσφυγή του Γκέρσκοβιτς κατά της προσωρινής του κράτησης

Ρωσία: Απορρίφθηκε προσφυγή του Γκέρσκοβιτς κατά της προσωρινής του κράτησης

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal τέθηκε υπό κράτηση στις 29 Μαρτίου του 2023 κατηγορούμενος για κατασκοπεία, κάτι που επισείει ποινή κάθειρξης έως 20 χρόνια

gerskovic_1
Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα προσφυγή του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς κατά της παράτασης της προσωρινής του κράτησης έως τις 30 Μαρτίου με κατηγορίες περί κατασκοπείας, τις οποίες ο ίδιος αρνείται, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου.

Ο Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφος της Wall Street Journal, τέθηκε υπό κράτηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) στις 29 Μαρτίου του 2023 στο Γεκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, κατηγορούμενος για κατασκοπεία, κάτι που επισείει ποινή κάθειρξης έως 20 χρόνια.

Νωρίτερα σήμερα, η FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μία γυναίκα με διπλή υπηκοότητα, ρωσική και αμερικανική, κάτοικο Λος Άντζελες, στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια όρη με την κατηγορία της «προδοσίας», όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

Αρκετοί Αμερικανοί πολίτες έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί τα τελευταία χρόνια σε βαριές ποινές στη Ρωσία. Η Ουάσινγκτον, που στηρίζει το Κίεβο απέναντι στον ρωσικό στρατό εδώ και δύο χρόνια, κατηγορεί τη Μόσχα ότι τους κρατά ομήρους για να τους ανταλλάξει. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διαπραγματευθεί μια ανταλλαγή κρατουμένων με την Ουάσινγκτον.

Ο Γκέρσκοβιτς είχε προσφύγει κατά την παράτασης της προσωρινής του κράτησης έως τα τέλη Μαρτίου για «κατασκοπεία». Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία αυτή, όπως και οι ΗΠΑ, η εφημερίδα του και η οικογένειά του.

«Το δικαστήριο της Μόσχας… διατήρησε την απόφαση του (πρωτόδικου) δικαστηρίου αμετάβλητη και απορρίπτει την προσφυγή. Ο Γκέρσκοβιτς παραμένει υπό κράτηση έως τις 30 Μαρτίου 2024», ανέφερε στο Telegram η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας.

Ο 32χρονος δημοσιογράφος εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε γυάλινο κλουβί που προορίζεται για τους κρατουμένους. Ο Γκέρσκοβιτς, που έχει επίσης στο παρελθόν εργαστεί για το Γαλλικό Πρακτορείο στη Μόσχα, συνελήφθη από την FSB κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ. Η Ρωσία δεν έχει στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες ούτε έχει παρουσιάσει αποδείξει και η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται απόρρητη.


Ειδήσεις σήμερα:

Απαλλαγή για Δούρου, Καπάκη, Πορτοζούδη, Κολοκούρη προτείνει ο εισαγγελέας της δίκης για το Μάτι

«Βόμβα» από τον Γιώργο Τσίπρα: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο


Μητέρα και σύζυγος Ναβάλνι σε Πούτιν: Δώσε μας τη σορό του για να τον θάψουμε με αξιοπρέπεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης