Μητσοτάκης: Συναντήθηκε στην 60η Διάσκεψη του Μονάχου με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε στην 60η Διάσκεψη του Μονάχου με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

mitsotakis-monaco-arthrou
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ben Cardin, και το μέλος της ίδιας Επιτροπής Chris Van Hollen.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, το οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, καθώς και από τον 5ο Γύρο Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ουάσιγκτον και εδραιώνει περαιτέρω τη στενή ελληνοαμερικανική συνεργασία σε μια σειρά από τομείς.

Συζητήθηκαν επίσης οι νεότερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την ομολογό του της Λιθουανίας, Ingrida Šimonytė. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ευρωπαϊκά θέματα και στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον προεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική ενίσχυσής τους, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας. Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kourti. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ακόμη συνάντηση με τον Πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας Friedrich Merz, με τον οποίο έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου και για κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Hendrik Wüst, με τον οποίο συζήτησε κοινές προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η προστασία των συνόρων, αλλά και η ενεργειακή μετάβαση. Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία νομοθέτησης της ισότητας στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε φωτογραφίες από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού:

mitsotakis-monaco__2_
mitsotakis-monaco__3_
mitsotakis-monaco__4_
mitsotakis-monaco__5_
mitsotakis-monaco__6_
mitsotakis-monaco__7_
mitsotakis-monaco__8_
mitsotakis-monaco__9_
mitsotakis-monaco__10_
mitsotakis-monaco__11_
mitsotakis-monaco__12_
mitsotakis-monaco__13_
mitsotakis-monaco__14_
mitsotakis-monaco__15_
mitsotakis-monaco__16_
mitsotakis-monaco__17_
mitsotakis-monaco__18_
mitsotakis-monaco__19_
mitsotakis-monaco__20_
mitsotakis-monaco__1_






Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία» - Τι λένε οι παλαιοχριστιανοί στις κατακόμβες

Αλεξέι Ναβάλνι: Η φυλακή του πολικού λύκου - Ξύλο, βασανιστήρια και παγωμένα ντους στο κολαστήριο που πέθανε ο αντίπαλος του Πούτιν

Γλυφάδα: Οι δύο κρίσιμες καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην τριπλή δολοφονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης