Δημοσκόπηση για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ

Οι υποστηρικτές διεθνώς της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ (49%) είναι υπερδιπλάσιοι από όσους αντιτίθενται σε αυτή (21%), αλλά ένα ισχυρό ποσοστό (30%) δεν εκφέρει γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οι υποστηρικτές διεθνώς της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από τον ΟΗΕ (49%) είναι υπερδιπλάσιοι από όσους αντιτίθενται σε αυτή (21%), αλλά ένα ισχυρό ποσοστό (30%) δεν εκφέρει γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 19 χώρες από το ινστιτούτο GlobeScan για λογαριασμό του BBC World Service, το οποίο την δημοσιεύει τη Δευτέρα.

Η έρευνα έγινε σε πληθυσμιακή ομάδα 20.446 ανθρώπων από το ινστιτούτο και καταδεικνύει ότι οι χώρες όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη υποστήριξη της αναγνώρισης είναι η Αίγυπτος (90% υπέρ, 9% κατά) και η Κίνα (56% υπέρ, 9% κατά).

Αντίθετα, οι χώρες όπου όσοι αντιτίθενται είναι αισθητά περισσότεροι -- χωρίς να πλειοψηφούν -- είναι οι ΗΠΑ (45% υπέρ, 36% κατά), η Βραζιλία (41% υπέρ, 26% κατά) και η Ινδία (32% υπέρ, 25% κατά).

Οι τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έγινε η έρευνα -- Γαλλία (54% υπέρ, 20% κατά), Γερμανία (53% υπέρ, 28% κατά) και Βρετανία (53% υπέρ, 26% κατά) -- εμφάνισαν παραπλήσια ποσοστά απαντήσεων.

Στη Ρωσία ποσοστό 37% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης (13% κατά) αλλά ένας στους δύο δεν έδωσε μια σαφή απάντηση στο ερώτημα εάν η χώρα οφείλει να απόσχει η όχι εάν γίνει ψηφοφορία για το θέμα.

Η έρευνα έγινε από την 3η Ιουλίου ως την 29η Αυγούστου με την μέθοδο των συνεντεύξεων και των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr