Μπάκιγχαμ: Αμφιβολίες για τον γιατρό που εμπιστεύεται ο βασιλιάς Κάρολος

Μπάκιγχαμ: Αμφιβολίες για τον γιατρό που εμπιστεύεται ο βασιλιάς Κάρολος

Είχαν υπάρξει αντιδράσεις από γιατρούς από τη στιγμή ο Δρ. Μάικλ Ντίξον ορίστηκε  επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βρετανικών Ανακτόρων, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

karolos
«Θεραπεύει» την ανδρική ανικανότητα συνταγογραφώντας το «νύχι του διαβόλου» και τους πόνους στους ώμους με το «ζιζάνιο κατσίκας». Ωστόσο, ο επί χρόνια προσωπικός γιατρός του Βασιλιά Καρόλου της Βρετανία, Δρ. Μάικλ Ντίξον, ως ένθερμος υποστηρικτής της ομοιοπαθητικής, θα μπορούσε να τον βοηθήσει να νικήσει τον καρκίνο;

Αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησαν τη διάγνωση περί καρκίνου του μονάρχη το βράδυ της Δευτέρας, η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον προσωπικό γιατρό του βασιλιά και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της βασιλικής οικογένειας.



Ο 71χρονος Ντίξον είναι στενός σύμβουλος του Καρόλου επί 22 χρόνια, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Επιστήμονες και γιατροί αντέδρασαν έντονα όταν έγινε γνωστό το 2023 ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε διορίσει τον ένθερμο υποστηρικτή της ομοιοπαθητικής και ειδικό στα βότανα, Δρα. Μάικλ Ντίξον, ως επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βρετανικών Ανακτόρων μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Για τον λόγο αυτό, πολλοί Βρετανοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στον επισκέπτη καθηγητή του Πανεπιστημίου του Westminster για την κατάσταση της υγείας της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Time», ο Ντίξον συνταγογραφεί το επιμήδιο, γνωστό ως «ζιζάνιο κατσίκας» για την στυτική δυσλειτουργία και το αρπαγόφυτο, γνωστό ως το «νύχι του διαβόλου», για όσους υποφέρουν από πόνους στους ώμους.

Το αρπαγόφυτο, γνωστό και ως «νύχι του διαβόλου», είναι ένα πολυετές φυτό και αποτελεί για πολλούς ένα σημαντικό φαρμακευτικό βότανο που ενδημεί στην αφρικανική ήπειρο. Στην Ευρώπη, το φυτό χρησιμοποιήθηκε μόλις τον 20ο αιώνα και για άλλους φαρμακευτικούς σκοπούς – ως διουρητικό, ως ηρεμιστικό, αλλά κυρίως ως φάρμακο για κάποιες εκφυλιστικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Κλείσιμο
Το επιμήδιο γνωστό και ως «ζιζάνιο κατσίκας», είναι ένα ανθοφόρο φυτό που λειτουργεί ως αφροδισιακό στη ομοιοπαθητική.

Το 2023, γιατροί και επιστήμονες είχαν περιγράψει στην εφημερίδα «Guardian» την απόφαση του βασιλιά Καρόλου να διορίσει τον Μάικλ Ντίξον ως επικεφαλής της βασιλικής ιατρικής ομάδας ως «ανησυχητική και ακατάλληλη».

Η κριτική που δέχτηκαν τα βρετανικά Ανάκτορα μετά τον διορισμό του Ντίξον δημιούργησε τέτοιο ντόρο, που το Παλάτι ένιωσε υποχρεωμένο να τοποθετηθεί. «Ο Δρ. Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Αλλά η θέση του είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές θεραπείες υπό τον όρο ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».

Αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος είναι υπέρμαχος της εναλλακτικής ιατρικής. Γι' αυτό και με τον νέο βασιλιά, ο Ντίξον δεν έχει πρόβλημα καθώς ο μονάρχης στηρίζει τις απόψεις του.

Ήδη από το 2004, ο Κάρολος (τότε ήταν 55 ετών), ο δρ. Μάικλ Ντίξον είχε βραβευτεί από κορυφαίους ειδικούς του καρκίνου στην Αγγλία, επειδή είχε υποστηρίξει δημοσίως την καθημερινή λήψη λίτρων χυμού φρούτων ως αποτελεσματική και εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου.

Σπούδασε Φιλοσοφία και Ψυχολογία, εκτός από Ιατρική

Πριν σπουδάσει Ιατρική στο Guy's Hospital του Λονδίνου, έκανε σπουδές Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας στην Οξφόρδη.

Από το 1984 εργάστηκε ως οικογενειακός γιατρός στην κομητεία του Ντέβον (νοτιοδυτικά της Αγγλίας), κατέχοντας και δευτερεύουσες θέσεις σε ερευνητικούς τομείς και ιατρικές επιτροπές.

Στην ιδιωτική του ζωή, είναι παντρεμένος με μια καλλιτέχνιδα, έχει τρία παιδιά και λατρεύει την κηπουρική και το ψάρεμα.

Ο προκάτοχος του Ντίξον στο Μπάκιγχαμ (πριν το 2014) ήταν ο γαστρεντερολόγος καθηγητής Σερ Χιου Τόμας από το νοσοκομείο Σεν Μέρι του Λονδίνου.

Ήταν προσωπικός γιατρός της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ Β', του συζύγου της, Φιλίππου καθώς και του ίδιου του Καρόλου, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός ο 50χρονος μουσικός στα Εξάρχεια

Νέο βίντεο από το σημείο της εκτέλεσης του Γιαλιά στη Μάνδρα – Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών


Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πότε επηρεάζεται η Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης