Αυστραλία: Μπλόκο της κυβέρνησης στην εξαγωγή χιλιάδων προβάτων και βοοειδών στο Ισραήλ μέσω Αφρικής

Αυστραλία: Μπλόκο της κυβέρνησης στην εξαγωγή χιλιάδων προβάτων και βοοειδών στο Ισραήλ μέσω Αφρικής

Το πλοίο MV Bahijah με 15.500 πρόβατα και  βοοειδή απέπλευσε από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ στις 5 Ιανουαρίου - Επέστρεψε λόγω των χτυπημάτων των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα

provata_ploio
H αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε αίτημα ενός κτηνοτρόφου εξαγωγέα να στείλει ένα πλοίο που μεταφέρει περίπου 14.000 πρόβατα και 1.500 βοοειδή στο Ισραήλ μέσω του περίπλου της Αφρικής, μια διαδρομή που θα διαρκέσει ένα μήνα.

Τα ζώα επιβαίνουν στο πλοίο εδώ και ένα μήνα, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων που παρομοιάζουν την μεταχείρισή τους με βασανιστήρια.

Το πλοίο MV Bahijah απέπλευσε από την Αυστραλία με προορισμό το Ισραήλ στις 5 Ιανουαρίου, αλλά δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη του πορεία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εξαιτίας της απειλής των Χούτι της Υεμένης και κλήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση να επιστρέψει.



Περίμενε επί μια εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση αν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του.

Πολλές εκατοντάδες βοοειδή εκφορτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι αυστραλιανοί κανονισμοί βιοασφάλειας προβλέπουν ότι σε αυτή την περίπτωση τα ζώα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

provata_ploio2


Κλείσιμο
Το υπουργείο Γεωργίας δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στους λόγους της απόφασής του, αλλά σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας των ζώων παραμένει καλή.

«Τα επόμενα βήματα για τα ζώα που επιβαίνουν στο πλοίο είναι εμπορικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει ο εξαγωγέας. Το υπουργείο είναι έτοιμο να αξιολογήσει την όποια μελλοντική αίτηση», αναφέρει το υπουργείο.

Η Αυστραλία έιναι μεγάλος εξαγωγέας ζώντων ζώων και τον περασμένο χρόνο μετέφερε περισσότερα από μισό εκατομμύρια πρόβατα και μισό εκατομμύριο βοοειδή.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει τις εξαγωγές ζώντων προβάτων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ένα άλλο πλοίο που μετέφερε περίπου 60.000 ζώα απέπλευσε από την Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα με προορισμό το λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας στην Ερυθρά Θάλασσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Οι Αλκυονίδες φέρνουν 20άρια - Πόσο θα διαρκέσουν, αναλυτική πρόγνωση

Ηλίας Μαροσούλης: Ο Λιάκος από το Διάσελο που έγινε κυρίαρχος της νύχτας

Μητρόπολη Κέρκυρας: Τι απαντά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος για το viral βίντεο με τον ίδιο να ζητά να απομακρυνθεί ΑμεΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης