Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπόνους έως €1.900 θα λάβουν αστυνομικοί και χωροφύλακες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπόνους έως €1.900 θα λάβουν αστυνομικοί και χωροφύλακες

Το μέγιστο μπόνους των 1.900 ευρώ θα καταβληθεί στο προσωπικό που θα απασχολείται στην ευρύτερη περιοχή τω Παρισίων

YXNzZXRzL3BhcmlzL1BhcmlzX1RvdXJfRWlmZmVsX3ZpZXctY29tcC5qcGc_
Τη γενναιοδωρία της κυβέρνησης Μακρόν επέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανάν, ανακοινώνοντας το μπόνους που θα λάβουν αστυνομικοί και χωροφύλακες, οι οποίοι θα κινητοποιηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», η γαλλική κυβέρνηση θα χορηγήσει έξτρα επίδομα, ύψους 1.900 ευρώ για τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες που θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιφέρεια των Παρισίων.

«Αυτό το μπόνους θα καταβληθεί σε διάφορα επίπεδα ανάλογα με την κατάσταση του κάθε εργαζόμενου», διευκρινίζει ο Ζεράρ Νταρμανάν, σε επιστολή του που απέστειλε σε όλους τους παράγοντες του υπουργείου.

Αστυνομικοί και χωροφύλακες θα πρέπει να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου. Επιπλέον, θα μπορούν να λάβουν δέκα εργάσιμες ημέρες άδειας από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην «πόλη του φωτός», θα πρέπει να περιορίσουν την άδειά τους κατά τη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης, λαμβάνοντας όμως ως ελάχιστο μπόνους, το ποσό των χιλίων ευρώ.

Το μπόνους αυξάνεται στα 1.600 ευρώ για όσους αστυνομικούς εργάζονται σε τμήμα που φιλοξενεί Ολυμπιακό Αγώνα συμπεριλαμβανομένης της Γαλλικής Πολυνησίας όπου θα πραγματοποιηθεί το σέρφινγκ, καθώς και για το προσωπικό που είναι μόνιμα «εκτοπισμένο ως ενίσχυση».

Το μέγιστο μπόνους των 1.900 ευρώ θα καταβληθεί στο προσωπικό που θα απασχολείται στην ευρύτερη περιοχή τω Παρισίων «Ile-de-France» και στο αρχηγείο της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας όπως επίσης και στους σνοριοφυλακες που θα αναπτυχθούν στα «Αεροδρόμια του Παρισιού και τις διεθνείς μεταφορές».

Τα ίδια ποσά θα λάβει και η αστυνομία.

50 ευρώ τη βραδιά

Κλείσιμο
Το ολυμπιακό μπόνους για τους αστυνομικούς - χωροφύλακες κυμαινόταν αρχικά από 500 έως 1.500 ευρώ. Ωστόσο, μόλις κινητοποιήθηκαν τα αστυνομικά συνδικάτα για να εξασφαλίσουν το ποσό των 2 χιλιάδων ευρώ για όλους τους αξιωματικούς, η κυβέρνηση των Παρισίων έβαλε πιο γερά το χέρι στην τσέπη.

Σε αυτό το μπόνους προστίθεται αποζημίωση, ύψους 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση για όλους τους αστυνομικούς που θα εκτοπιστούν για τουλάχιστον πέντε ημέρες σε αποστολές ασφαλείας ή σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεσμεύεται επίσης να καταβάλει το 100% του μισθού όλων όσοι κάνουν υπερωρίες, μέσω ενός συγκεκριμένου μετρητή, ο οποίος θα είναι «χωρίς ανώτατο όριο και αφορολόγητος».

Τα αστυνομικά συνδικάτα, γράφεi επίσης η «Liberation», ζήτησαν επίσης μέτρα κοινωνικής στήριξης, ιδίως τη φροντίδα των παιδιών των αστυνομικών και των χωροφυλάκων που θα απασχολούνται σχεδόν όλο το 24ωρο.

Το κράτος θα χρηματοδοτήσει τον «διπλασιασμό της επιταγής της καθολικής υπηρεσίας », όπως ανακοίνωσε ο Ζεράρ Νταρμανάν, γεγονός που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ανύπαντρες μητέρες ή μπαμπάδες θα λαμβάνουν μπόνους έως 350 ευρώ ανά παιδί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Θα σε βρω, δεν θα σε αφήσω, λέει στη γυναίκα που θεωρεί ότι την «κάρφωσε» στην ΑΑΔΕ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Βοσκός στην Αίγινα ο κουνιάδος του που του «δάνεισε» λογαριασμό για τις δωρεές

Κακοκαιρία Avgi - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Γιατί δεν χιόνισε πολύ στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης