Μέση Ανατολή - Wall Street Journal: Το 10% των υπαλλήλων της UNRWA έχουν σχέσεις με Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ

Μέση Ανατολή - Wall Street Journal: Το 10% των υπαλλήλων της UNRWA έχουν σχέσεις με Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών - Η UNRWA τόνισε πως δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Γάζα μετά τον Φεβρουάριο, αν δεν συνεχιστεί η χρηματοδότηση

MixCollage-29-Jan-2024-03-21-AM-1219
Περίπου το 10% των υπαλλήλων του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) στη Λωρίδα της Γάζας έχουν δεσμούς με τη Χαμάς ή την Ισλαμική Τζιχάντ και οι μισοί από αυτούς έχουν συγγενείς που ανήκουν και στις δύο οργανώσεις, σύμφωνα με έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών που περιήλθε στην κατοχή της Wall Street Journal.

Πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πληροφορίες του εγγράφου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και βασίζονται σε παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, έρευνες για συλληφθέντες τρομοκράτες της Χαμάς, έγγραφα που βρέθηκαν για τρομοκράτες που έχουν σκοτωθεί και άλλα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ισραήλ μοιράστηκε τις πληροφορίες αυτές με την αμερικανική κυβέρνηση και αυτό οδήγησε στην αναστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την UNRWA από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Η UNRWA δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Γάζα μετά τον Φεβρουάριο

Στο μεταξύ, τo Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας και στην περιοχή εν γένει μετά το τέλος Φεβρουαρίου αν δεν επαναληφθεί η χρηματοδότησή του.

Κλείσιμο
Σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία ανέστειλαν τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ αρωγής των Παλαιστινίων προσφύγων, μετά τις κατηγορίες ότι 12 μέλη του προσωπικού της ενεπλάκησαν στην επίθεση στις 7 Οκτωβρίου μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ.

«Αν δεν επαναληφθεί η χρηματοδότηση, η UNRWA δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις της στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας, μετά το τέλος Φεβρουαρίου», σημείωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας της Φαίης Σκορδά

Στη Νέα Δημοκρατία εντάσσεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου - Θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Το διήμερο της ψυχρής εισβολής σε χάρτες: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει - Πότε και πού θα το στρώσει στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης