Μεγάλη Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά των Χούτι προαναγγέλλει ο Σούνακ

Μεγάλη Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά των Χούτι προαναγγέλλει ο Σούνακ

Όλοι οι στόχοι των αμερικανοβρετανικών πληγμάτων στην Υεμένη έχουν καταστραφεί δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων

sunak_10_arthro
Η Βρετανία σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει νέες κυρώσεις στοχοποιώντας τη χρηματοδότηση των επιθέσεων των Χούτι στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έναν νέο γύρο πληγμάτων στην Υεμένη χθες, Δευτέρα, στοχοποιώντας υπόγειο αποθηκευτικό χώρο των Χούθι καθώς και δυνατότητες πυραύλων και επιτήρησης που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, σύμμαχος του Ιράν.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο αποτελεσματικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να αποκόψουμε τους οικονομικούς πόρους των Χούτι, όπου χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Σούνακ στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Εργαζόμαστε στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό και σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε νέα μέτρα κυρώσεων τις ερχόμενες ημέρες», τόνισε και πρόσθεσε πως «τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τα χθεσινοβραδινά πλήγματα δείχνουν πως όλοι οι επιδιωκόμενοι στόχοι έχουν καταστραφεί». Ο Ρίσι Σούνακ είπε ακόμη πως ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα.



Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή ο 24χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο στα Μέγαρα

Ομόφωνο «όχι» της Ιεράς Συνόδου στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών - Αναμένονται ανακοινώσεις


Ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον Πολάκη για τις ύβρεις στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή: Επ' ουδενί δεν μας εκφράζουν τέτοιες αντιδράσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης