Ένας ακόμη αντίπαλος του Τραμπ, ο Ρον ντε Σάντις αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ένας ακόμη αντίπαλος του Τραμπ, ο Ρον ντε Σάντις αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Τραμπ έχει την υποστήριξή μου δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα - Η απόφαση του ανακοινώθηκε μόλις λίγα 24ωρα πριν την ψηφοφορία στο Νιου Χαμσάιρ

DeSantis-arthrou
Ο κυβερνήτης της Φλόριντ Ρον ντε Σάντις ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι βάζει τέλος στην προεκλογική του καμπάνια με φόντο το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Η ανακοίνωση της απόσυρσης ενός ακόμη αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μετά την ήττα του στις εκλογές της Αϊόβα και μόλις λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση του Νιου Χαμσάιρ.

Όπως αναφέρει το CNN, πρόκειται για ένα καταστροφικό πλήγμα στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του κυβερνήτη της Φλόριντ και η αποτυχία του έχει προκαλέσει κύμα αμφισβήτησης από στενούς συμμάχους και συμβούλους του. Σύμφωνα πάντα με το CNN δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι καθυστέρησε πολύ να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ ενώ άλλοι εκτιμούν ότι υποτίμησε την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι. Παράλληλα κάποιοι άλλοι παραμένουν πεπεισμένοι ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα προκειμένου να κερδίσει τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντε Σάντις απέδωσε την ήττα στην Αϊόβα στις καιρικές συνθήκες, στην αφοσίωση που επιδεικνύουν τα συντηριτικά ΜΜΕ στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά και στον καταιγισμό αρνητικών διαφημίσεων εναντίον του. Το μοναδικό που δεν έφταιξε κατά την άποψή του ήταν η συνεχής επίκληση του έργου του στη Φλόριντα. Πλέον η απόσυρση από την κούρσα για το χρίσμα αφήνει μόναδική εναλλακτική έναντι του Τραμπ την πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι η οποία καλείται να κάνει αγώνα δρόμο προκειμένου να φτάσει τον Τραμπ.

«Αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να παράγω ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, περισσότερες στάσεις στην προεκλογική εκστρατεία, περισσότερες συνεντεύξεις, θα το έκανα, αλλά δεν μπορώ να ζητήσω από τους υποστηρικτές μας να προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους και να δωρίσουν τους πόρους τους, αν δεν έχουμε σαφή πορεία προς τη νίκη. Κατά συνέπεια, αναστέλλω σήμερα την προεκλογική μου εκστρατεία», δήλωσε ο Ντε Σάντις.
Κλείσιμο
«Αν και, είχα διαφωνίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως για την πανδημία του κοροναϊού και την αναβάθμιση του Άντονι Φάουτσι, ο Τραμπ είναι ανώτερος από τον σημερινό εν ενεργεία Τζο Μπάιντεν. Αυτό είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε.

«Υπέγραψα την υπόσχεση να υποστηρίξω τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και θα τηρήσω αυτή την υπόσχεση. Έχει την υποστήριξή μου, διότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά ρεπουμπλικανική φρουρά του χθες ή στην επανασυσκευασμένη μορφή του θερμού εταιρισμού που εκπροσωπεί η Νίκι Χέιλι», κατέληξε.



Ειδήσεις σήμερα

Πατήσια: Ο 56χρονος που βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του, της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες!

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Με σταυρούς και χριστιανικές εικόνες η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Ελβετική κλινική ευθανασίας βοήθησε 47χρονο Άγγλο να αυτοκτονήσει ενώ ήταν υγιέστατος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης