Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα θα ρωτήσει επίσημα το Παρίσι αν Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν με τους Ουκρανούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα θα ρωτήσει επίσημα το Παρίσι αν Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν με τους Ουκρανούς

Ενημέρωση από τη γαλλική εθνοσυνέλυση σκοπεύει να ζητήσει η Κρατική Δούμα της Ρωσίας - Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν περισσότερους από 60 ξένους μισθοφόρους, κυρίως Γάλλους

ukraine_2
Η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, σκοπεύει να ζητήσει επισήμως από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση να την πληροφορήσει αν γνωρίζει ότι Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας, ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Ο Βολόντιν, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε την παραπάνω δήλωση μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν περισσότερους από 60 ξένους μισθοφόρους, κυρίως Γάλλους πολίτες, με πλήγμα τους σε κτίριο του Χαρκόβου.

Ωστόσο δεν παρέθεσε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό.

Η Γαλλία απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι βοηθάει την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της και την εθνική της κυριαρχία, αλλά δεν έχει μισθοφόρους στην Ουκρανία "σε αντίθεση με κάποιους άλλους".

"Στη Γαλλία, το εμπόριο μισθοφόρων απαγορεύεται δια νόμου", έγραψε ο Βολόντιν στην εφαρμογή Telegram. "Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε αν (οι Γάλλοι βουλευτές) είναι ενήμεροι ότι κάποιος, κατά παράβαση του νόμου, στέλνει μαχητές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία".

Κλείσιμο
Η Δούμα θα εξετάσει το ζήτημα του να απευθυνθεί στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στην επόμενη συνεδρίαση της κάτω βουλής που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιανουαρίου, είπε ο Βολόντιν.

Χθες Πέμπτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον γάλλο πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τους ισχυρισμούς για την ύπαρξη μισθοφόρων.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο 24χρονος Ρομά που ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο στα Μεγάρα

Η αποκάλυψη της διαβολοβδομάδας των ΟΥΚ: Οι παραισθήσεις, οι ανακρίσεις και η... Ρόζα - Δείτε βίντεο

Επεισοδιακά ξεκινά η συνεδρίαση των Σπετσών: Το σκηνικό Ακρίτα - Καρανίκα και οι επιθέσεις στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης