Ζαχάροβα: Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας οι διαπραγματεύσεις στο Νταβός για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι άσκοπες

Ζαχάροβα: Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας οι διαπραγματεύσεις στο Νταβός για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι άσκοπες

Ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του έχουν περίοπτη θέση στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

zakharova_maketa
Έντονη κριτική ασκεί η κυβέρνηση της Ρωσίας στις συνομιλίες που διεξάγονται αυτές τις μέρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του χιονισμένου Νταβός, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

«Χωρίς τη ρωσική συμμετοχή, τέτοιες διαπραγματεύσεις είναι άσκοπες και επιβλαβείς», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι 'Αρχές της Ειρήνης για την Ουκρανία' που προσπαθούν να επεξεργαστούν οι διοργανωτές είναι εκ των προτέρων μη βιώσιμες επειδή βασίζονται στην παράλογη και απαράδεκτη 'Φόρμουλα' του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η «φόρμουλα» του Ουκρανού προέδρου εμπεριέχει επίσης την απαγόρευση των ειρηνικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία», όπως κατήγγειλε.

«Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, την τιμωρία των υπευθύνων για τον πόλεμο και τις ρωσικές αποζημιώσεις. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό», υπογράμμισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Νταβός: Η ευρωπαϊκή άμυνα είναι το βασικό θέμα στη σημερινή «ατζέντα»

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη στο Νταβός της Ελβετίας, ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του θα έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα για την ευρωπαϊκή άμυνα, στην οποία θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει ο καιρός στα βόρεια από το Σάββατο - Χιονόπτωση και στη Θεσσαλονίκη προβλέπει ο Μαρουσάκης

Κασσελάκης: «Δεν κατέβασα την αφίσα του Τσίπρα, θα βάλω περισσότερες» - Η ανάρτησή του κατά Κούλογλου


Η πρώτη αντίδραση του Αντώνη Ρέμου στις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης