Λαγκάρντ: Viral η αντίδρασή της σε ερώτηση για πιθανή εκλογή Τραμπ - «Να πιω μια γουλιά καφέ» (βίντεο)

Λαγκάρντ: Viral η αντίδρασή της σε ερώτηση για πιθανή εκλογή Τραμπ - «Να πιω μια γουλιά καφέ» (βίντεο)

Συνέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Bloomberg και η δημοσιογράφος γέλασε με το πώς αντέδρασε η Λαγκάρντ η οποία έχει ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο παρελθόν

lagard-kristin
Χιουμοριστική ήταν η απάντηση της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε ερώτηση που της έκανε η δημοσιογράφος του Bloomberg για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και την πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Η σχέση της Λαγκάρντ ήταν τεταμένη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ όταν εκείνη προέδρευε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Έκτοτε, δεν έχει διστάσει να προειδοποιήσει τους κινδύνους που κρύβει μια ενδεχόμενη επανεκλογή του Αμερικανού επιχειρηματία.

Όταν λοιπόν, ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Bloomberg για τον Τραμπα, σήκωσε την κούπα του καφέ που είχε στο τραπεζάκι και είπε ξεροκαταπίνωντας: «Ναι, να πιω μια γουλιά καφέ πρώτα».

Δείτε βίντεο με την απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ:

'Let Me Have Some Coffee': ECB's Lagarde on US Election
Κλείσιμο

Τότε η δημοσιογράφος γέλασε και στη συνέχεια, η Λαγκάρντ εξήγησε πόσο δύσκολο θα είναι αν ο Τραμπ επιστρέψει στην εξουσία το 2025, προσθέτοντας ότι, φυσικά, εναπόκειται στον αμερικανικό λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας του. «Αλλά προφανώς όλοι μας ανησυχούμε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η μεγαλύτερη αμυντική χώρα στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», είπε. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να προβλέπουμε, ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό».

Υπενθυμίζεται πως η Λαγκάρντ, η οποία ηγείται της ΕΚΤ από τον Νοέμβριο του 2019, έχει ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο παρελθόν. Το 2016, όταν ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Τραμπ ήταν υποψήφιος για την προεδρία, τόνισε τους οικονομικούς κινδύνους των δασμών, μια από τις βασικές πολιτικές του. Τρία χρόνια αργότερα, πριν φύγει από την Ουάσιγκτον για τη Φρανκφούρτη, τον «χτύπησε» ξανά, λέγοντας ότι ο εμπορικός του πόλεμος με την Κίνα είχε επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Χιονόπτωση και στη Θεσσαλονίκη προβλέπει ο Μαρουσάκης - Αλλάζει ο καιρός στα βόρεια από το Σάββατο

ΗΠΑ: Από t-shirts μέχρι... ασημένια μεταλλικά γεννητικά όργανα - Ο Τραμπ «σαρώνει» και οι έμποροι τρίβουν τα χέρια τους

Ο TikToker «πειρατής» από την Υεμένη που είναι φτυστός ο Τίμοθι Σαλαμέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης