Τελ Αβίβ: Διπλή τρομοκρατική επίθεση με μία νεκρή - Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος αφού έγινε επίθεση με μαχαίρι

Τελ Αβίβ: Διπλή τρομοκρατική επίθεση με μία νεκρή - Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος αφού έγινε επίθεση με μαχαίρι

Νεκρή 70χρονη από την επίθεση στα βόρεια του Τελ Αβίβ στη Ραανανά- Αρκετοί τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση - Ο δράστης έχει συλληφθεί όπως και ο συνεργός του

tel_aviv_xr
Συναγερμός έχει σημάνει βόρεια του Τελ Αβίβ, στην περιοχή Ραανανά, με μία νεκρή και δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, να έχουν τραυματιστεί σοβαρά ύστερα από επίθεση. Η ιστοσελίδα Jerusalem Post έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία υπήρξε επεισόδιο μαχαιρώματος και λίγο αργότερα όχημα έπεσε πάνω σε περαστικούς. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ένας τρομοκράτης φέρεται να έκανε επίθεση με μαχαίρι τραυματίζοντας τουλάχιστον μία γυναίκα και ένας άλλος εμφανίζεται να έκλεψε ΙΧ και να έπεσε, πάνω από μία φορά, με αυτοκίνητο σε κόσμο, σε διαφορετικές τοποθεσίες. O Παλαιστίνιος με το ΙΧ έπεσε πανω σε πλήθος αρχικά στον δρόμο Αχούζα, μετά έχασε τον έλεγχο, και πήρε ένα άλλο αυτοκίνητο με το οποίο έπεσε και πάλι πάνω σε κόσμο στην οδό Χαροσέτ. Ο ένας από τους δράστες είναι 44 ετών και ο δεύτερος είναι ανιψιός του, 24 ετών. Και οι δύο προέρχονται από τη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. 






Κλείσιμο
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο ισραηλινό δίκτυο Haaretz, είδε έναν άνδρα να μαχαιρώνει τρεις ανθρώπους, να κλέβει αυτοκίνητο και να πέφτει σε πλήθος. 

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης γράφουν για δεκάδες τραυματίες. Ανάμεσα σε αυτούς ένας σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μεταξύ εκείνων που έχουν ταυτοποιηθεί ένας 34χρονος και ένας 16χρονος που φέρει κακώσεις στο κεφάλι.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ασυνήθιστο, ενώ στην αρχή δεν ήταν σαφές εάν επρόκειτο για τροχαίο ή για τρομοκρατική επίθεση. 





 



Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ακριβώς ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από το περιστατικό. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και περιπολικά.

Η ισραηλινή αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά το περιστατικό, διαμηνύοντας ότι ερευνάται, τη στιγμή που έχουν εκδοθεί ειδικές οδηγίες για τον κόσμο.

Μετά την επίθεση εκδόθηκε ανακοίνωση κι από τη δημοτική αρχή που έδωσε εντολή να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Σημειώνεται ότι το συμβάν καταγράφεται σε μία τεταμένη, για τη Μέση Ανατολή, περίοδο, με το Ισραήλ να βρίσκεται σε διαρκή, πλέον, σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ που μαζί με τη Χαμάς έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις. 

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 9,6% σημείωσαν οι θάνατοι στη χώρα τις πρώτες 48 εβδομάδες του 2023

Τρεις εποχές μέσα σε μία εβδομάδα προβλέπει ο Μαρουσάκης - Έρχονται πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο


Η Μάντισον Μαρς έγινε η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που κερδίζει τον τίτλο «Μις Αμερική»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης