Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β' δίνει σήμερα το στέμμα στον Φρειδερίκο - Δημοσίευμα για σχέση του με μοντέλο από το Μεξικό

Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β' δίνει σήμερα το στέμμα στον Φρειδερίκο - Δημοσίευμα για σχέση του με μοντέλο από το Μεξικό

Λιτή η τελετή ενθρόνισης - Τι γράφουν για τη φημολογούμενη ερωμένη τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας

vasilika_maketa
Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β΄, η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης, θα παραιτηθεί στις 14 Ιανουαρίου μετά από 52 χρόνια στο θρόνο και θα τη διαδεχθεί ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ. H 83χρονη βασίλισσα, η οποία ανέβηκε στον θρόνο το 1972, έκανε την αιφνιδιαστική ανακοίνωση σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής ομιλίας της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όποιος ανυπομονεί για ένα πλούσιο υπερθέαμα μεγαλοπρέπειας και χλιδής όπως αυτό που ζήσαμε με την ορκωμοσία του Καρόλου τον περασμένο Μάιο θα απογοητευτεί, καθώς η άνοδος του διαδόχου του θρόνου Φρειδερίκου στον βασιλιά της Δανίας δεν θα έχει καμία σχέση. 

H τελετή ενθρόνισης θα ξεκινήσει γύρω στις 13:35, ώρα Δανίας, με τον 55χρονο Φρειδερίκο και την 51χρονη Μαίρη να ξεκινούν με αυτοκίνητο από το Amalienborg προς το παλάτι Christiansborg, μαζί με τον γιο τους και πλέον διάδοχο, πρίγκιπα Κρίστιαν. Λίγο μετά θα ακολουθήσει η απερχόμενη βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία θα αναχωρήσει από το παλάτι του Κρίστιαν IX με άμαξα. 

Στις 14:00 το μεσημέρι θα συγκληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο παλάτι Christiansborg, στο οποίο θα συμμετάσχουν η Μαργαρίτα, ο Φρειδερίκος και ο Κρίστιαν μαζί με την κυβέρνηση και τον γραμματέα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εκεί θα γίνει η διαδοχή του θρόνου, καθώς η βασίλισσα θα υπογράψει τη δήλωση παραίτησής της. Στη συνέχεια, η Μαργαρίτα θα επιστρέψει στο Amalienborg, ενώ ο Φρειδερίκος και η Μαίρη θα παραθέσουν μια επίσημη δεξίωση για τους υψηλούς προσκεκλημένους τους.

Μια ώρα αργότερα, στις 15:00, το βασιλικό ζεύγος θα κάνει την εμφάνισή του στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg και στη συνέχεια η πρωθυπουργός της χώρας θα κηρύξει την άνοδο του νέου βασιλιά στο θρόνο της Δανίας.

Η μοναρχία παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Δανία και η λιτή διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι θέμα συντάγματος της χώρας.

Το σκάνδαλο με την φημολογούμενη ερωμένη από το Μεξικό

Για κακή του τύχη, η σημερινή μεγάλη ημέρα για τη Δανία με την επί 52 χρόνια Βασίλισσα Μαργαρίτα να παραδίδει το στέμμα στον πρωτότοκο γιο της, Φρειδερίκο, στιγματίστηκε προτού καν ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις από δημοσίευμα της δανέζικης εφημερίδας «Ekstra Bladet» που προσκαλεί την φερόμενη ως ερωμένη του νέου βασιλιά, μοντέλο από το Μεξικό, Γενοβέφα Καζανόβα, να παραστεί στο ιστορικό γεγονός.
Κλείσιμο


Ο 55χρονος Φρειδερίκος εθεάθη στο πλευρό της ξανθιάς Γενοβέφα λίγο πριν την εκπνοή του Οκτωβρίου και, σύμφωνα με την μεξικανική εφημερίδα «Lecturas», ενδέχεται εκείνο το βράδυ να διανυκτέρευσε στην οικία της, με τα διεθνή σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο ακόμη και για διαζύγιο του νέου βασιλικού ζεύγους μετά τις αποκαλύψεις για τις ερωτικές ατασθαλίες του συζύγου της Μαίρης.

Η δανέζικη εφημερίδα «Ekstra Bladet» προκαλεί τον εν αναμονή Βασιλιά της χώρας δημοσιεύοντας μία πρόσκληση προς την κρυφή αγαπημένη του, την Μεξικανή Γενοβέφα Καζανόβα, καλώντας την να παραστεί στους σημερινούς εορτασμούς . Η πρόσκληση είναι γραμμένη στη δανέζικη και την ισπανική γλώσσα.
 

Ως έφηβος, ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας Φρειδερίκος ένιωθε άβολα να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ και αναρωτήθηκε αν υπήρχε τρόπος να αποφύγει να γίνει βασιλιάς. Ο Φρειδερίκος ο 10ος θα λάβει το στέμμα από τη μητέρα του, τη βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄, η οποία σπάει βασιλικές παραδόσεις αιώνων της Δανίας και παραιτείται ύστερα από 52 χρόνια βασιλείας.

Η ανάρτηση της φημολογούμενης ως ερωμένης του Φρειδερίκου, Γενοβέφα Κασανόβα από την Κοπεγχάγη:



Ο νέος Βασιλιάς της σκανδιναβικής χώρας είναι αθλητής, παρασημοφορημένος στρατιωτικός και οπαδός της ροκ μουσικής. Εχει πιο ανεπίσημο στυλ από τη μητέρα του, αλλά είναι εξίσου δημοφιλής στην πατρίδα του.

Ο Φρειδερίκος Ανδρέας Ερρίκος Χριστιάν- όπως είναι το πλήρες όνομά του- γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1968, είναι το πρώτο παιδί της Μαργαρίτας και του συζύγου της πρίγκιπα Ερρίκου, ο οποίος απεβίωσε το 2018. Ο μικρότερος αδελφός του, πρίγκιπας Ιωακείμ, γεννήθηκε το 1969.

Ντροπαλός και συγκρατημένος ως παιδί, ο Φρειδερίκος ένιωθε άβολα με την ιδέα της ανάληψης του θρόνου και το γεγονός ότι όλα τα τα φώτα θα ήταν στραμμένα επάνω του. Σε συνέντευξή του στην δανέζικη εφημερίδα «Berlingske Tidende» το 1996, ο διάδοχος του θρόνου είχε δηλώσει ότι στην εφηβεία του αναρωτιόταν μερικές φορές αν θα μπορούσε να ξεφύγει από τη μοίρα του.«Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ άβολο», είχε πει.

Η Μαργαρίτα θα γίνει σήμερα και επίσημα η πρώτη Δανή μονάρχης που παραιτείται οικειοθελώς από τον θρόνο εδώ και 500 χρόνια. Η ανακοίνωση της παραίτησής της ήρθε μετά από πολλές διαβεβαιώσεις ότι θα ήταν βασίλισσα για μια ζωή, με τους ειδικούς να κάνουν εικασίες για το πώς μπορεί να κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση και γιατί την πήρε τώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Κόσμος: Ποιος είναι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που εκτέλεσαν τη νύχτα

Βόλος: Η 18χρονη είχε μιλήσει σε καθηγήτρια για τους βιασμούς - «Ο 33χρονος παρενοχλούσε και άλλα κορίτσια»

Τι είναι το Wi-Fi 7 και πώς αλλάζει την εμπειρία μας στο Διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης