Γερμανία: Τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του εξτρεμισμού κρούει ο Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του εξτρεμισμού κρούει ο Όλαφ Σολτς

Ο θυμός υποδαυλίζεται με στοχευμένο τρόπο, οι εξτρεμιστές περιφρονούν κάθε συμβιβασμό και δηλητηριάζουν κάθε δημοκρατική συζήτηση, λέει ο Γερμανός καγκελάριος που κουνάει το... δάκτυλο στους αγρότες

olaf_scholz
Την έντονη ανησυχία του για την άνοδο των εξτρεμιστικών κινημάτων που επιδιώκουν να εργαλειοποιήσουν τις διαδηλώσεις στη Γερμανία, κυρίως αυτές των αγροτών, εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ενώ δεν δίστασε να τονίσει ότι οι εκκλήσεις για βία απειλούν τη δημοκρατία.

«Όταν θεμιτές διαμαρτυρίες μεταμορφώνονται σε θυμό ή σε περιφρόνηση για τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς, χάνουμε όλοι. Μόνον αυτοί που περιφρονούν τη δημοκρατία μας ωφελούνται», προειδοποίησε ο Σολτς σε γραπτό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ηγέτης της ατμομηχανής της Ευρωζώνης έκανε ειδική αναφορά «στα τρακτέρ που μπλοκάρουν τα κέντρα των πόλεων, τους δρόμους και τις προσβάσεις στους αυτοκινητοδρόμους» από την αρχή της εβδομάδας σε όλη τη χώρα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο θυμός υποδαυλίζεται με στοχευμένο τρόπο. Οι εξτρεμιστές περιφρονούν κάθε συμβιβασμό και δηλητηριάζουν κάθε δημοκρατική συζήτηση». «Είναι ένα τοξικό μίγμα που πρέπει να μας ανησυχήσει και που με ανησυχεί επίσης πολύ», υποστήριξε ο Σολτς.

Κλείσιμο
Οι κινητοποιήσεις των Γερμανών αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον της μείωσης δημόσιων επιδοτήσεων, υποστηρίζονται κυρίως από το ξενοφοβικό κόμμα AfD, το οποίο πάει... σφαίρα στις δημοσκοπήσεις, ενώ πολυάριθμες ομάδες εξτρεμιστών καλούν από τα social media να πολλαπλασιαστούν οι δράσεις κατά της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Στο γραπτό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Γερμανός Καγκελάριος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ «επειδή αποστασιοποιήθηκε ξεκάθαρα από τους εξτρεμιστές και από ορισμένους καιροσκόπους που κάνουν έκκληση για εξέγερση και αγορεύουν περί ανατροπής του συστήματος».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης