Politico: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς καλεί την Τέιλορ Σουίφτ να κινητοποιήσει τους νέους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

Politico: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς καλεί την Τέιλορ Σουίφτ να κινητοποιήσει τους νέους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

«Δεν υπάρχει καταλληλότερος γι' αυτό το εγχείρημα από το ''Πρόσωπο της Χρονιάς'' για το 2023» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

teilor_soyift
Λίγους μήνες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να ψάχνει τρόπο για να προσελκύσει τους νέους να ψηφίσουν, εκφράζοντας έτσι τη θέση τους για το μέλλον της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Politico, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μια λύση για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων.

Η λύση αυτή, επισημαίνεται, θα δοθεί με παρότρυνση από την... Τέιλορ Σουίφτ, τη γνωστή τραγουδίστρια και τραγουδοποιό.

«Οι ίδιοι οι νέοι μπορούν να κινητοποιήσουν καλύτερα τη νεολαία», δήλωσε ο κ.Σχοινάς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κλείσιμο
«Οι νέοι είναι εκείνοι που μπορούν να κινητοποιήσουν άλλους νέους να συμμετάσχουν. Μπορούν να το κάνουν καλύτερα απ'ό,τι οι Επίτροποι» πρόσθεσε.

«Και δεν υπάρχει καταλληλότερος γι' αυτό το εγχείρημα από το ''Πρόσωπο της Χρονιάς'' για το 2023 σύμφωνα με το περιοδικό Time» συμπλήρωσε ο κ.Σχοινάς.

«Ελπίζω κάποιος από την ομάδα επικοινωνίας της Σουίφτ να ακούει τη συνέντευξη Τύπου και να της μεταφέρει το αίτημά μας» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η τραγουδίστρια ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις αμερικανικές εκλογές και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org είχε πάνω από 35.000 εγγραφές, 23% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Ιουνίου στην ΕΕ, για τις οποίες ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι το υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει ότι η Σουίφτ θα ασκήσει επιρροή στο συγκεκριμένο τμήμα των ψηφοφόρων.

Η τραγουδίστρια, η οποία θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της «Eras Tour» την άνοιξη του 2024, θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου, την «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε ο κ. Σχοινάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: «Δηλητηρίαζε το παιδί μου, έκανα αυτό που έπρεπε, πατέρας είμαι» είπε ο 50χρονος που σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Άννα - Μαρία, τα παιδιά και οι αδερφές του στο ετήσιο μνημόσυνο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα - Τα ευρήματα της νεκροτομής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης